Televizoare

La sfârşitul deceniului trecut tehnologia 3D era văzută drept viitorul în materie de entertainment acasă. Televizoarele 3D păreau că vor acapara piaţa şi foarte mulţi jucători importanţi au investit sume masive pentru a atrage utilizatori.

Timpul a trecut şi chiar dacă tehnologia s-a ieftinit foarte mult, lipsa conţinutului dedicat televizoarelor 3D şi vânzările reduse par a fi decisive în dispariţia acestei categorii. Samsung şi Philips au anunţat oficial că în 2016 nu vor mai lansa niciun televizor 3D, iar câteva surse din dot com susţin că şi LG ar părăsi corabia. ,,Cele mai noi modele de televizoare de la Samsung nu vor avea funcționalitate 3D în 2016. Am luat această decizie bazându-ne pe cererea foarte mică de 3D și pe volumul scăzut de conținut care este produs în acest format.” a declarat un oficial Samsung.

Există doi producători de top care mai oferă o ultimă şansă tehnologiei în acest an: Panasonic care va lansa mai multe televizoare 3D şi Sony care se va limita în a implementa tehnologia doar în seriile high-end X93D şi X94D.

Marii producători investesc în această perioadă în televizoare cu display 4K sau cu ecrane curbate. Rămâne de văzut ce succes vor avea şi acestea.

????????????????????????????????????

Sursa: forbes.com