Tablete

iPad domină și cota sa de piață se ridică la aproximativ 60%. Și asta în contextul în care sunt zeci de tablete Android concurente, recent și Microsoft abordează segmentul cu tabletele cu Windows 8 sau Windows RT.

Vânzările iPad pe 2012 sunt de 42.8 milioane unități în primele trei trimestre: ianuarie – septembrie și se estimează că în TIV ar fi atins 26 milioane unități. S-ar ajunge la 68.8 milioane pe întreg anul în curs. O valoare respectabilă dacă facem o comparație cu concurența. Google Nexus 7 se laudă cu 1 milion de unități pe lună.

Dacă iPad mini va fi un succes cred că pragul de 100 milioane unități este realizabil. În 2012 au fost trei tablete Apple: iPad 3th, iPad 4th și iPad mini. Să vedem ce surprize ne vor rezerva și în 2013.

Un analist de la DisplaySearch se lansează într-un pronostic interesant pentru anul viitor: 40 de milioane de iPad 4th, 40 de milioane de iPad mini și 10 milioane de iPad 2 dacă se păstrează producția modelului de 16 GB cu Wi-Fi. Piața de tablete în 2013 a fost estimată la 170 milioane unități.

Via: BGR.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.