Software

Internet of Things (IoT) reprezintă interacțiunea dintre diferite gadgeturi interconectate, ce pot face schimb de informații. Dispozitivele wearable conectate (ceasuri și brățări inteligente) se bucură de un interes din ce în ce mai pronunțat, iar estimările preconizează că piața va crește cu 35% în fiecare an.

Mai mult, până în 2020, se pare că dispozitivele wearable vor fi folosite pentru una din cinci plăți mobile, reprezentând tranzacții de circa 500 de miliarde de dolari pe an. În acest context, aceste gadgeturi vor deveni o țintă atractivă pentru infractorii cibernetici.

Deja smartwatch-urile includ aplicații prin care pot fi accesate diferite informații despre automobil sau casa inteligentă și chiar pot fi date anumite comenzi către dispozitivele compatibile.

Kaspersky Lab și WISeKey doresc să preîntâmpine acțiunile infractorilor cibernetici și formează un parteneriat pentru protecția furnizată dispozitivelor wearable. Aceste companii au anunțat recent că dezvoltă o tehnologie care va integra un proces de autentificare și de criptare de date, pentru a permite conectarea, comunicarea și schimbul de date financiare în siguranță.

Soluția rezultată în cadrul parteneriatului va fi bazată pe inovația WISeKey, Cryptographic Root of Trust for IoT, și pe tehnologia NFCTrusted. Aceste tehnologii vor asigura autenticitatea, confidențialitatea și integritatea tranzacțiilor online. The Cryptographic Root of Trust a fost instalată pe mai mult de 2.6 miliarde de echipamente, browsere, dispozitive mobile, certificate SSL și dispozitive conectate.

Bulgari smartwatch

Producătorii de ceasuri premium, cum ar fi Bulgari, au integrat deja software-ul de securitate patentat de la WISeKey, WIS.WATCH, în ceasurile inteligente. În cadrul parteneriatului, kit-ul de software pentru dispozitive mobile de la Kaspersky Lab va fi inclus în această soluție, furnizând o măsură de protecție în plus și optimizând nivelul de securitate al plăților mobile.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.