Domeniul principal XDA Developers deturnat de hackeri Diverse

După cum știți, ați auzit sau ați observat din articolele scrise de mine, XDA Developers este resursa principală când vine vorba de orice legat de Android, de la obținerea accesului ROOT și descărcarea unui custom ROM, până la aplicații idioate și jocuri prostești dezvoltate de membrii comunității.

Cumunitatea XDA Developers este împărțită însă în două secțiuni. Prima și probabil cea mai accesată este forumul XDA, locul unde dezvoltatorii își publică munca și colaborează cu testerii pentru a perfecționa produsul respectiv și locul unde utilizatorii pot cere ajutorul comunității cu o anumită problemă.

Deoarece forumul XDA conține informații despre sute de deviceuri, multe actualizate zilnic de mii de dezvoltatori și utilizatori, acesta poate deveni greu de utilizat, greu de separat informațiile noi de cele vechi și de multe ori greu să vezi noutățile importante.

Din acest motiv, domeniul principal xda-developers.com găzduiește un site de știri ce centralizează, sau mai degrabă evidențiază informațiile noi și interesante postate pe forumul XDA. Tot aici găsim articole și clipuri video create de către echipa XDA. Acest site folosește ca un punct de plecare în navigarea forumului și scoate în evidență activitățile importante ale forumului.

În fiecare dimineață, cât timp savurez o cană de cafea, verific siteurile principale din domeniu pentru a mă informa despre noutăți și pentru a găsi materiale pe care să vi le pot prezenta aici. Însă astăzi, accesând www.xda-developers.com, am avut surpriza să dau peste pagina de mai jos.

Domeniul principal XDA Developers deturnat de hackeri

Se pare că siteul găzduit pe domeniul principal ar fi fost deturnat de niște persoane rău intenționate, persoane ce s-au semnat drept Korean Hackers și au folosit ca imagine principală un GIF cu liderul nord coreean Kim Jong-un.

Nu se cunosc multe informații încă însă echipa XDA a postat un mesaj pe contul oficial de Twitter prin care explică problema într-un mod amuzant.

Din câte vad, cei de la XDA au șters deja pagina respectivă și au înlocuit-o cu pagina de mentenanță XDA. Probabil ca în curând lucrurile vor reveni la normal.