Chiar acum aud, nu vad, o emisune despre dreptul copilului la libera exprimare, in special, in perimetrul scolar. Vai, vai este asa frumos sa vorbim despre probleme de genul asta, poate este chiar trendy. Sunt de acord ca, in prezent, multe persoane – parintele, profesorul – nu permit copiilor – elevilor sa se exprime liber. Am observat ca de foarte multe ori, elevilor le lipseste o conduita elementara, nu stiu sa se comporte in societate, in special, in spatiul public.
          Educatia privind dreptul la libera exprimare revine, in primul rand, parintilor si profesorilor. Acestia din urma, ar trebui, sa directioneze aceasta fabuloasa libera exprimare intr-un context pozitiv. Din pacate, mare parte din elementele insusite de elevii provin din mass-media – tv si internetul. 

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.