Diverse

Dropbox, unul dintre cele mai mari servicii online de stocare a datelor are câteva probleme cu securitatea informaţiilor utilizatorilor. Un utilizator al site-ului Pastebin.com a postat o listă cu 400 de conturi şi parolele aferente acestora existente în Dropbox. Dacă acest lucru nu era suficient, acelaşi utilizator a postat câteva ore mai târziu o listă cu aproximativ 7 milioane de conturi şi parole, toate acestea pentru doar câţiva bitcoini primiţi.

Aceste informaţii esenţiale pentru utilizatorii Dropbox au declanşat o adevărată nebunie în mediul online, iar la toate acuzele aduse, cei de la Dropbox au emis un comunicat de presă destul de defensiv: “Dropbox nu a fost hackuit. Acele conturi şi parole au fost furate din păcate de la alte servicii şi au fost utilizate în încercarea de a se conecta cu ele în Dropbox. Am detectat la timp aceste atacuri şi marea majoritatea a acestor parole erau expirate de ceva timp.”

Well, sunt destul de deranjat să aud astfel de veşti, mai ales că foarte mulţi utilizatori de gadget-uri inteligente din întreaga lume utilizează un cont de cloud. Personal, am cont chiar pe Dropbox şi nu îmi pică deloc bine această informaţie, chiar dacă cei de la Dropbox au emis acest comunicat în care neagă faptul că au fost hackuiţi.

ScreenHunter_001

Sursa: PhoneArena.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.