Diverse

Când eram mic mă uitam la desenul animat “Jetson – familia din viitor” şi eram fascinat de maşinile zburătoare cu care se plimbau prin oraş. Nu mă gândeam vreodată că voi prinde în viaţă ceva similar, însă se pare că m-am înşelat. Agenţia de Transport din Dubai a anunţat că din luna iulie oraşul va beneficia de un serviciu de taxi oferit prin intermediul dronelor.

Drona utilizată se numeşte Ehang184 este produsă în China şi poate atinge o viteză de până la 160 km / h. Vehiculul zburător este capabil să transporte o persoană cu greutatea maximă 100 kg, are o autonomie de zbor de 50 km sau 30 de minute şi este coordonată dintr-un centru de comandă prin intermediul reţelei 4G.

Ehang184 este testată deja zilele acestea deasupra străzilor din Dubai, iar până acum toate testele au fost un succes. Metoda de utilizare a dronei va fi foarte simplă: pasagerul se va urca în vehicul, prin intermediul un display cu touchscreen va alege destinaţia, iar drona va decola imediat către locaţia respectivă. După ce ajunge la destinaţie, pasagerul va trebui să plătească cursa, iar vehiculul se va întoarce automat la bază pentru reîncărcarea bateriilor.

Agenţia de Transport din Dubai lucrează intens în realizarea unor trasee optime de zbor astfel încât să nu încurce diverse activităţi din oraş.

Sursa: dailytech.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.