Diverse

În anul 2008 porneau licitaţiile la magistrala 5 de metrou, cea spre cartierul Drumul Taberei, urmând ca 4 ani mai târziu să pornească şi lucrările. După zeci de promisiuni, 17 miniştri ai Transporturilor şi 8 directori generali ai Metrorex, astăzi au avut loc primele teste pe această magistrală.

Chiar dacă mulţi au numit acest moment istoric (cred şi eu după atâtea amânări), nici de această dată nu se va respecta termenul final promis, cel de 30 iunie, deoarece încă sunt probleme pe traseu: o centrală de ventilaţie nu funcţionează, o staţie de pompare nu este în parametrii şi tot aşa. Premierul Ludovic Orban a evitat să ofere iar un termen în care bucureştenii se vor putea plimba pe magistrala 5, însă speră ca în maxim 2 luni toate “problemele tehnice” să fie rezolvate.

Cu toate aceste probleme, amânări, un lucru este cert (cred): în 2020 cei din Drumul Taberei vor avea metrou. Un pas mic pentru Metrorex, unul uriaş pentru bucureşteni.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.