Hardware

Săptămâna trecută aflam că în Paris au fost interzise trotinetele electrice în regim self-service. Decizia a fost luată în mod democratic, parizienii votând în cadrul unui referendum organizat în luna aprilie. Astfel, începând cu luna august cele 15.000 de trotinete ale unor companii precum Lime, Tier sau Dott au fost scoase treptat de pe străzi, de la 1 septembrie acestea devenind istorie.

Pe acelaşi model ar putea decide şi bucureştenii dacă mai vor trotinete electrice în regim self-service pe străzi. Viceprimarul General al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu General, unul care dacă va avea susţinerea politică necesară, s-ar putea finaliza cu organizarea unui referendum pe această temă.

Stelian Bujduveanu propune ca pentru a reduce costurile şi pentru a exista o prezenţă ridicată la vot, organizarea referendumului să fie făcută împreună cu alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Sigur că momentan este doar o propunere, însă aceasta s-ar putea transforma într-o acţiune concretă dacă va fi aprobată în Consiliul General.

Voi ce părere aveţi legat de această iniţiativă ? Ar trebui interzise trotinetele de închiriat în Bucureşti (şi, de ce nu, poate chiar şi în alte oraşe din ţară) ?

Via: hotnews.ro