Retelistica

Grupul Vodafone trece de câţiva ani printr-un amplu proces de reorganizare, iar acest lucru se observă foarte clar din deciziile strategice luate de către CEO-ul Margherita Della Valle.

În 2022 Vodafone şi-a vândut operaţiunile din Ungaria pentru suma de 1.8 miliarde de euro, iar la un an distanţă acelaşi lucru s-a întâmplat cu activitatea din Spania, de data aceasta pentru suma de 5 miliarde de euro.

Iată că în 2024 avem o altă decizie strategică a grupului britanic, Vodafone confirmând oficial că va vinde operaţiunile din Italia către Swisscom pentru 8 miliarde de euro cash. CEO-ul Vodafone transmitea în urmă cu câteva luni că „ne vom simplifica organizaţia, eliminând complexitatea pentru a ne recâştiga competitivitatea.”

Se pare că „remodelarea operaţiunilor europene” se va finaliza cu fuziunea Vodafone UK cu Three UK, tranzacţie aflată în prezent în analiza autorităţii britanice de reglementare a concurenţei.

Pentru grupul Vodafone operaţiunile din aceste ţări nu au fost deloc unele performante în ultimii ani, tocmai de aceea s-a luat decizia de a le vinde. După toate aceste schimbări majore, grupul britanic îşi va restructura activitatea în cinci mari divizii: Germania, Pieţe europene, Africa, Vodafone Business şi Vodafone Investments.

Sursa: zf.ro