Arhiva

Mai mulţi tineri studenţi din Turcia au brevetat o invenţie mai mult decât bizară şi anume primul duş în care intri îmbrăcat şi ieşi curat şi parfumat atât tu, cât şi hainele de pe tine. Duşul poartă denumirea de The Washit şi se poate spune că este o invenţie ideală pentru cei care urăsc să spele.

The Washit a câştigat marele premiu la Hansgrohe Prize 2012: Efficient Water Design. Inventatorii au gândit gadget-ul  în ideea că apa este o resursă preţioasă şi că trebuie să o utilizăm cu cât mai puţine pierderi. Astfel, au creat duşul-maşină de spălat. Utilizatorii nu trebuie decât să intre în duş, să-şi scoată hainele şi să le pună într-un sertar special, iar în timp ce ei fac baie, hainele sunt spălate şi uscate într-un timp record:10-15 minute. Ideea este momentan în stadiul testelor de laborator, dar pe viitor ar putea deveni o soluţie pentru cei care nu au timp să spele (de parcă ar spăla ei). Personal introduc acest gadget la categoria “inutile”.

Sursa: inhabitat.com

Categorii: arhiva

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.