În weekendul ce s-a încheiat am avut ocazia să testez un gadget cu adevărat interesant, E-BODA Avatar. Vorbim de un device inedit, ochelari  VR sau, după cum doriți să-i spuneți, dispozitiv de realitate virtuală.

Lansarea a avut loc pe 11 decembrie și-i găsiți la 299 lei, vanzare cu livrare gratuita in toata Romania pe Carrefour-Online.ro. Nu are nevoie de alimentare la energia electrică și uimește prin simplitate din multe puncte de vedere.

Cerințe pentru telefoanele ce pot fi andocate în E-BODA Avatar:

– ecran cuprins între 4.7 și 6 inch;

– să aibă un senzor de tip giroscop încorporat;

– de la Android 4.0 Ice Cream Sandwich spre versiunile superioare;

– funcționează și pe iOS, de la iOS 7 spre versiunile de software mai noi;

– 1 GB memorie RAM pe smartphone;

– telefonul să nu depășească în dimensiuni 15.8 x 8.5 cm în lungime și lățime.

În esență ai nevoie de un smartphone + E-BODA Avatar și ai parte de  o experiență nouă în jocurile compatibile. Pentru a juca trebuie să folosești un gamepad bluetooth, spre a controla telefonul mobil

Design

E-BODA-Avatar (1)

În pachet dați de ochelarii E-BODA Avatar, certificat de garanție și manual cu instrucțiunile de utilizare. Nu are nevoie de încărcător sau cablu pentru conexiunea la smartphone. Simplitate maximă din acest punct de vedere. A sosit varianta albă, dar sunt și pe negru. Plasticul din partea frontală este lucios, cureaua ce se prinde în jurul capului are un reglaj amplu și se fixează rapid într-o poziție propice.

Partea din față se deschide și permite montarea unui smartphone, diagonală între 4.7 și 6 inch. Am testat E-BODA Avatar cu Samsung GALAXY Note Edge (phablet de 5.66 inch), dar merge a fi folosit și un telefon cu iOS (iPhone 6, iPhone 6 Plus), orice telefon Android ce rulează cel puțin 4.0 Ice Cream Sandwich. Un burete în partea spate permite acomodarea rapidă cu dispozitivul de realitate virtuală.

Funcționalitate

  1. Instalezi aplicații de tip VR din App Store sau Google Play;
  2. Conectezi un gamepad bluetooth la smartphone, în special dacă dorești să rulezi un joc.
  3. Montezi telefonul în locașul dedicat din E-BODA Avatar, aici sunt mai multe elemente ce protejează smartphone-ul și împiedică zgârierea lui în mod accidental (burete prin mai multe puncte, spre exemplu).

Enjoy!

Experiență de utilizare

E-BODA-Avatar (6)

În broșura de prezentare a E-BODA Avatar sunt prezentate mai multe jocuri și aplicații compatibile, dar vorbim de un segment aflat în plină dezvoltare, iar magazinele de aplicații sunt populate zilnic cu noi titluri.

Aplicațiile recomandate:

Bubblecars, Dive City Rollercoaster, Dive Launcher, Dive Unity Demo, Dive Wings, The Height, 3D Virtual Reality FPS – Demo, AsteVRoids – Virtual Reality, divestreetview, Go Show Free, Go4d VR, Hang Gliding, Hoverboard Dive, JetSprintDemo, Lamper VR, Left2Die, OpenDive GDXControl, OpenDive3D Example;

Runtastik 3D Alpha, Shadowgun VR, Side-by-Side Video Player, Slender VR, Tales from The Minus Lab, Tuscany Dive, ViewR, VR 3D Image Viewer, VR Combat Flight Demo;

VR MoonWalk, VR Run, VR Space Walk, VR Spider, VR Star Tropper Arena Fly, VR Toiletten Simulaton.

etc. Sunt foarte multe aplicații compatibile și am să mă opresc la câteva jocuri & apps, cele pe care am avut ocazia să le joc în ultimele zile.

Shadowgun VR – ai parte de o experiență imersivă în unul dintre cele mai populare jocuri de tip shooter din universul Android. Cu ajutorul unui gamepad bluetooth te descurci de minune, iar vizualizarea la 360 de grade pot spune că este de efect.

VR Youtube 3D Videos – selectie de clipuri in format 3D, cele animate mi se par a fi cele mai reusite;

Dive Launcher – launcher ce permite un control facil al aplicatiilor de pe smartphone + efecte 3D din plin;

VR 3D Image Viewer – gandit special pentru imaginile in format 3D;

VR Combat Flight Demo – poti folosi avioane din Primul si al Doilea Razboi Mondial, jocul este in varianta demo si necesita achizitia pentru mai multe misiuni;

Dive City Rollercoaster – un rollercoaster animat, efectele sunt interesante, imersiv de-a dreptul.

Preț

E-BODA Avatar – 299 lei prin Carrefour-Online.ro

Concluzii

E-BODA-Avatar (5)

E-BODA Avatar este primul device de tip VR adus de un brand autohton. Ofera o experienta de utilizare inedita, cuvantul de ordine fiind imersiv. Un mare punct PRO este dat de existenta aplicatiilor optimizate in marketul dedicat si banuiesc ca va fi o adevarata explozie de jocuri in 2015, posibilitatile sunt nelimitate.

PRO

– simplitate in ce priveste utilizarea;

– design placut, usor de purtat;

– multe aplicatii optimizate in Google Play si App Store;

– compatibilitate cu majoritatea telefoanelor ce ruleaza Android, iPhone 6 si iPhone 6 Plus;

– nu are nevoie de energie electrica sau de vreun conector separat.

– la vanzare cu livrare gratuita in toata Romania pe Carrefour-Online.ro.

CONTRA

– pretul poate fi un semn de intrebare, dar se ofera lentile de calitate superioara si este un cadou cool pentru fanii gadget-urilor in trend.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.