Articolul meu porneste de aici si aici.

          Ce inteleg eu din toate astea?

         Ne-a costat cam mult mentinerea cotatiei sub 4,3 – 1 miliard de euro. Este un pariu riscant pe care il joaca BNR. Daca il va pierde leul va depasi pragul balariilor pe care il doreste evitat guvernatorul. Si dobanda de politica monetara a fost scazuta, moderat, in comparatie cu ce se intampla in tarile din vestul Europei( abia de la 10,25% la 10%). Destul de mare daca ne gandim ca alte banci de stat europene au dobanda aproape de pragul de 0%.

         Mai de mult, directorul BCR admitea ca daca euro ar ajunge la 4,9 atunci banca sa ar intra in insolvabilitate. Ganditi-va cate persoane au contractat credite in 2007 cand euro atinsese un minim de 3,1 – 3,2. Acum 4,3 insemna cu 30% mai mult in ipostaza in care criza economica afecteaza veniturile tuturor trecand prin buzunarul persoanelor fizice, IMM si al intreprinderilor mari, miliardarilor s.am.d. 

          Vin vremuri tulburi si tara noastra nu are resurse pentru a depasi situatia. FMI va da ceva bani dar conditile lor vor fi draconice. Pana sa vedem acei bani de la FMI, un alt semnal de alarma este aici. Pana si fondul s-ar putea sa ramana fara capital. 

Sursa imagine: blog.kir

Categorii: arhiva

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.