Tablete

În primul rând ţin să mulţumesc evomag.ro pentru că ne-a pus la dispoziţie această tabletă pentru recenzie şi o puteţi achiziţiona începând de la preţul de 1.899 lei (Wi-Fi şi 16 GB spaţiu de stocare). Începem cu un preview pentru recenzia ce va sosi în weekend. Tableta RIM vine cu un sistem de operare optimizat pentru cei 7 inch şi pentru rezoluţia de 1024×600 pixeli. Interesant este efectul swipe de care s-a vorbit mult şi la lansarea Nokia N9.

Printr-o simplă glisare a degetului la bază de jos în sus vei ieşi din aplicaţie şi poţi intra sau efectua un alt task pe tabletă. Dacă efectuaţi aceeaşi glisare în partea superioară veţi putea vizualiza opţiunile avute în respectiva aplicaţie. Spre exemplu în browser atunci când doriţi să deschideţi un nou tab.

În timp dă dependenţă şi m-am trezit că efectuam alte gesturi atunci când vroiam să dau back sau să ies dintr-un joc pe o tabletă Android. Bănuiesc că pe viitor acest gest va fi implementat şi în tabletele Android sau chiar pe iPad. Este mai eficient aşa şi mai fluent decât să ai butoane de Home, Back sau Setări display.

Înainte de a vizualiza clipul vă punem la dispoziţie şi un mic tabel cu datele tehnice ce animă BlackBerry PlayBook:

Tabletă
Date tehnice
BlackBerry PlayBook
Ecran TFT de 7 inch cu rezoluţie 1024×600 pixeli şi 16 milioane culori
Hardware procesor A9 dual-core la 1 Ghz, 1 GB RAM, 16, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare
Accelerator grafic PowerVR SGX540 GPU
Sistem de operare BlackBerry Tablet OS
Conectivitate Wi-Fi b, g şi n, bluetooth 2.1, microUSB, GPS, jack de 3.5 mm, HDMI
Cameră foto şi video 5 Megapixeli şi filmează full HD – 1080p şi cameră secundară de 3 Megapixeli
Baterie, greutate şi grosime 5300 mAh, 425 grame şi 10 mm
Preţ 1.899 lei

httpvh://www.youtube.com/watch?v=NvlqKTE92SM

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.