Diverse

eMAG oferă de ceva timp facilităţi financiare proprii clienţilor săi, iar aici mă refer la funcţia “My Wallet”.

Pentru cei care nu ştiu, eMAG împreună cu PayU (companie deţinută de Naspers), oferă în prezent o variantă de creditare de până la 4000 lei, achiziţiile putând fi achitate fie în 4 rate fără dobândă, fie în întregime peste 30 de zile. În ambele cazuri vorbim de dobândă zero, cu menţiunea că la plata în rate există un comision de 0.5% din valoarea achiziţiei plătibil împreună cu prima rată (la maximul de 4000 lei, comisonul perceput este de 20 lei).

Pentru acest portofel personal eMAG şi PayU au în plan mărirea limitelor de credit până la 8.000 – 12.000 lei şi creşterea numărului de rate de la 4 la 12.

Acestea vor rămâne în continuare fără dobândă, însă într-un viitor nu foarte îndepărtat s-ar putea să putem face achiziţii şi sub formă clasică de creditare cu dobândă printr-un produs propriu eMAG. Comercianul şi-a lansat propriul IFN (instituţie financiară nebancară) denumit HeyBlu IFN SA. Acesta va finanţa achiziţiile online ale clienţilor în parteneriat cu eMAG şi PayU.

“HeyBlu este rezultatul unui parteneriat dintre eMAG și PayU, sub controlul Prosus, creat cu scopul de a susține și dezvolta servicii de finanțare flexibile și transparente pentru clienții noștri, astfel încât să îi ajutăm să se bucure de avantajele shoppingului online și să își planifice cât mai bine bugetul familiei. Mai multe informații în legatură cu acest parteneriat vom putea anunța în momentul în care planurile noastre vor fi definitivate”, au declarat reprezentanții eMAG pentru Profit.ro.

Dacă ne gândim cum funcţionează un IFN standard, am putea vedea facilităţi de creditare pentru sume mai mari cu rate de până la 60 de luni. În astfel de cazuri dobânzile sunt „frumuşele”, însă rămâne de văzut care va fi strategia eMAG pe acest subiect.

Sursa: profit.ro

Categorii: emag
Tag-uri: eMagHeyBluIFN
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.