Dacă era 1 aprilie aș fi crezut că este o glumă neinspirată, dar am primit comunicat de presă și confirm achiziția PC Garage de către eMAG. 

PC Garage era unul dintre cei mai importanți jucători pe mediul online, sub Cel.ro, dar peste evoMAG. Trebuie precizat că eMAG se situează la mare distanță de celelalte magazine online.

Comunicatul de PR în varianta integrală:

Salut,

Am placerea sa va anunt un eveniment deosebit, preluarea de catre eMAG a actiunilor PC Garage. Este o recunoastere a pozitiei importante pe care o avem in piata de comert online din Romania si o oportunitate de a extinde experienta si pasiunea noastra pentru gaming si IT la nivel regional.

PC Garage anunță intrarea în grupul eMAG

·      Astfel, PC Garage își va extinde modelul de succes la nivel regional cu ajutor strategic din partea eMAG

·      Brandul, echipa, comunitatea și platforma PC Garage vor fi păstrate și dezvoltate

București, 15 aprilie 2016: PC Garage, magazin specializat în produse IT și electronice, devine parte a grupul eMAG în urma acordului de preluare încheiat în luna aprilie. În continuare, PC Garage își va dezvolta independent brandul și echipa și va intra pe piețe noi cu ajutor strategic din partea eMAG.

Marius Ghenea, antreprenor: “Această tranzacție reprezintă trecerea PC Garage într-o etapă superioară din punctul de vedere al dezvoltării business-ului, în România și regional. În plus, este o recunoaștere atât a valorii echipei PC Garage, condusă excelent de colegul și asociatul meu Traian Cristea, cât și a modelului de business specializat al companiei, o construcție solidă și pe termen lung, începută în 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile și continuată de Traian și colegii noștri de echipă începând din 2009.”

LG G5 – review, toate detaliile într-un material complet;

LG-G5 (23)

Traian Cristea, director general PC Garage: “În cei 11 ani de când e pe piață, PC Garage și-a creat reputația de specialist în soluții de IT și gaming, care stă foarte aproape de clienți printr-o comunitate pasionată. Am ajuns la un punct în care ne-am dorit să ne dezvoltăm mai departe și eMAG este cel mai bun partener pe care îl puteam avea. Împărtășim multe valori și dorința de a le oferi clienților cele mai bune servicii. Acum vom putea beneficia de know how-ul lor pentru a duce filosofia PC Garage pe piețe noi.”

Iulian Stanciu, CEO eMAG: “PC Garage este un nume puternic și apreciat care a reușit să crească prin servicii bune oferite clientului, prin specializare și cunoaștere foarte bună a produsului și a industriei. Apreciez comunitatea puternică din spate și oamenii talentați din echipă. Având în vedere creșterea industriei de jocuri peste tot în lume și poziționarea foarte bună a PC Garage în această zonă, vom investi în dezvoltarea regională și creșterea gamei de produse și servicii.”

PC Garage va fi condus în continuare de Traian Cristea în calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea și platforma PC Garage vor fi păstrate și dezvoltate.

Tranzacția se va finaliza după primirea avizului de la Consiliul Concurentei.

Nu știu cum percepeți această mișcare, dar din păcate se profilează un monopol, un pește mult prea mare ce nu are un concurent real în plan local. Nu sunt oferite informații legate în mod direct de valoarea tranzacției.

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.