gAuto

Euroins România rămâne asiguratorul cu cele mai mici preţuri din piaţă şi chiar dacă asupra companiei rămân anumite semne de întrebare, românul preferă în continuare serviciile cele mai accesibile (în unele cazuri este oarecum normal raportat la salariile din ţară).

Compania a trimis un comunicat oficial prin care ne informează că trimestrul al doilea din 2022 a fost unul excepţional. Euroins România a înregistrat prime brute subscrise totale în valoare de 1.529 miliarde lei, în creştere cu 110% vs aceeaşi perioadă din 2021. Majoritatea dintre acestea au fost în categoria RCA-urilor, însă compania nu stă rău nici când vine vorba de prime brute subscrise non-RCA (+239% vs aceeaşi perioadă de anul trecut).

O altă evoluţie extraordinară a fost cea a asigurărilor tip CASCO. Euroins România a înregistrat o creştere de 660% vs trimestrul al doilea din 2021, portofoliul de asigurări CASCO crescând de la 8% pondere în primele brute subscrise non-RCA din trimestrul doi din 2021, la 15% pondere anul acesta.

Cota de piaţă RCA în primul semestru din 2022 al Euroins România a crescut la doar 31.81% (de la 31.15% în aceeaşi perioadă din 2021). Estimările companiei susţin că această cotă va ajunge la sub 29% până la sfârşitul acestui an, semn că piaţa asigurărilor se echilibrează.

O ultimă informare ce merită atenţia noastră este aceea legată de numărul de plângeri. Euroins România susţine că în al doilea trimestru al acestui an a avut cu 84% mai puţine plângeri, iar în acelaşi timp a reuşit să îşi crească numărul de contracte de lucru cu service-uri auto cu 42% (în total există aproape 900 astfel de parteneriate în toată ţara).