Diverse

Premier League, unul dintre cele mai puternice campionate de fotbal din lume, a fost transmis în România din 2013 până în prezent doar de către postul de televiziune Eurosport.

În urma unor noi licitaţii, Eurosport a pierdut dreptul de a mai transmite campionatul britanic de fotbal în dauna Digi Sport şi Look Sport. Acestea din urmă au preluat drepturile pentru următoarele trei sezoane: 2022 – 2023, 2023 – 2024 şi 2024 – 2025.

În cazul Digi Sport avem parte de o premieră foarte plăcută, începând cu sezonul viitor postul de televiziune urmând a transmite simultan cele mai puternice campionate de fotbal din Europa – Bundesliga, LaLiga, Ligue 1, Serie A şi Premier League.

„Ne face plăcere să anunţăm că Digi Sport va transmite următoarele trei sezoane ale campionatului Premier League, conţinut care completează perfect varietatea de competiţii sportive adusă în casele a milioane de fani ai fotbalului şi ai sportului în general. Conţinutul de calitate, echipa de profesionişti, entuziasmul şi experienţa lor, şi, nu în ultimul rând, notorietatea ne ajută să fim lideri pe piaţa canalelor sportive din România.” a declarat Serghei Bulgac, CEO-ul RCS & RDS.

În cazul Look Sport situaţia este şi mai bună, postul de televiziune urmând a transmite simultan cele mai puternice şapte campionate de fotbal din Europa – Bundesliga, LaLiga, Ligue 1, Serie A, Premier League, Liga Portugal şi Eredivisie.

George Petrule, directorul de programe Look Sport a declarat că: „Ne bucurăm că am reuşit să câştigăm drepturile pentru Premier League, unul dintre cele mai valoroase şi mai spectaculoase campionate ale lumii. Faptul că două dintre ultimele 3 finale UEFA Champions League s-au jucat între 4 echipe diferite din Premier League spune totul despre puterea acestei competiţii. Prin aducerea sa în portofoliul companiei, Grupul Clever îşi demonstrează încă o dată calitatea de jucător important pe piaţa drepturilor sportive şi de furnizor de content premium pentru telespectatorii din România. Jucători de talia lui Kane, Lukaku, De Bruyne sau Salah, dar şi tehnicieni precum Guardiola, Klopp, Tuchel, Benitez vor garanta întotdeauna spectacol şi audienţe.”

Sursa: paginademedia.ro