Tablete

Sfârşitul de an 2011 a adus lansarea a două tablete Android ieftine. Allview şi Evolio au adus AllDro Speed şi Evotab 2. Datele hardware ce le animă le găsiţi în tabelul de mai jos şi au fost preluate de pe site-urile de prezentare. Am fost ieri la lansarea lui Evotab 2 şi primele impresii sunt pozitive. Aştept şi un model pentru o recenzie detaliată.

AllDro Speed vine cu un procesor la o frecvenţă uşor sporită, grosimea mai mică de 9 mm faţă de 11 mm la rivalul Evolio, dar oferă memorie de stocare de doar 4 GB faţă de 8 GB la Evotab 2, baterie mai mică în mAh şi asta se transpune în autonomie, greutate mai mare cu 30 de gr. şi preţ sporit cu 70 de lei.

Nu aş putea trage o concluzie, mai important ar fi să le vedeţi la lucru sau să le văd. Doar după o astfel de experienţă se pot trasa verdicte. Important la astfel de tablete este şi posibilitatea de a conecta un stick 3G şi astfel să ofere o portabilitate sporită. Sunt mai uşor de strecurat în geantă sau rucsac şi de utilizat decât cele de peste 9.7 inch, iar internet via 3G a ajuns la preţuri ok, mai ales la RCS&RDS cât şi la Vodafone, Orange sau Cosmote.

Mă bucur că au renunţat la dispplay-urile rezistive în dauna celor capacitive şi poate vor umbla şi la rezoluţie pentru generaţii viitoare ale tabletelor româneşti cu componente fabricate în China sau Taiwan. Încetul cu încetul devin din ce în ce mai ofertante, mai interesante.

Tablete

Date tehnice

Allview AllDro Speed

Evolio Evotab 2

Ecran

7 inch capacitiv cu rezoluţie 480×800 pixeli

7 inch capacitiv cu rezoluţie 480×800 pixeli

Procesor

1.2 GHz

1 GHz

Memorie

512 MB RAM, 4 GB spaţiu de stocare şi microSD de până la 32 GB

512 MB RAM, 8 GB spaţiu de stocare şi microSD de până la 32 GB

Sistem de operare

Android 2.3 Gingerbread

Android 2.3 Gingerbread

Conectivitate

Wi-Fi, miniUSB, jack de 3.5 mm

Wi-Fi, miniUSB, usb 2.0, jack de 3.5 mm

Baterie

3.100 mAh

4.500 mAh

Greutate

392 gr.

360 gr.

Grosime

9.9 mm

11 mm

Preţ

649 lei

579 lei

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.