Telefoane Mobile

Recenzia lui Evolio Neos a fost realizată de către Darius Pană în decembrie 2014. Între timp l-am transformat în telefon secundar și pot trasa câteva impresii suplimentare, pe lângă cele punctate de colegul meu. Într-o piață în care durata de viață a gadgetuilor scade considerabil de la o zi la alta, e plăcut să găsești terminale capabile să treacă testul utilizării mai îndelungate.

Evolio Neos este un smartphone cu display IPS OGS de 4.5 inch, rezoluție qHD / 540×960 pixeli, procesor Broadcom quad-core la 1.2 GHz pe ARM Cortex-A7, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, slot pentru cardurile microSD de până la 32 GB. Rulează Android 4.4.2 KitKat, oferă conectivitate dual-sim, 3G, Wi-Fi b/g/n, A-GPS și GLONASS, cameră principală de 8 Megapixeli și frontală de 0.3 Megapixeli, baterie de 2000 mAh, 115 grame și 7.9 mm grosime.

Primul aspect care mi-a plăcut la Evolio Neos a fost designul. Vorbim de un telefon cu preț de 499 lei ce dorește a ieși în evidență prin raportul preț / specificații, iar alte modele din aceeași categorie de preț fac concesii în ce privește finisarea, calitatea materialelor. Acum să nu credeți că vorbim de un HTC One M9 la sfert de preț, dar Evolio Neos nu trădează categoria de preț din care face parte. Colțuri drepte, plastic mat pe spate, grip excelent și o linie generală ce amintește de Nokia N9 / Nokia Lumia 800, deși în cazul de față vorbim de un telefon ce oferă acces la baterie și la sloturile pentru SIM-uri + microSD, nu s-a mers pe un model unibody.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu s-a zgâriat în cele trei luni de utilizare, deși nu am folosit nicio husă de protecție. Aș puncta fiabilitatea sa.

Un alt element pozitiv ar fi interfața sistemului de operare, Android 4.4.2 KitKat cu modificări minore la nivel de interfață grafică. S-a mers pe launcherul stock implementat în KitKat-ul nativ, nu are vreo interfață grafică care să aducă lag / întârzieri în meniu. În ce privește aplicațiile puse by default nu s-a făcut exces de zel, din contră s-a mers pe un număr cât mai restrâns de aplicații: callRomânia, Facebook, Lanternă electrică, Manager Fișiere, Presa Online, Seenow și Norton Antivirus + aplicațiile obișnuite pe telefoanele Android.

Telefonul dispune de A-GPS, GPS + GLONASS și sunt puține telefoane cu GLONASS și preț de sub 500 lei. Sistemul de poziționare prin satelit al Federației Ruse ajută la o poziționare mai rapidă și de multe ori contribuie la o acuratețe ridicată. Logic într-un fel, mai mulți sateliți, mai ușor de găsit de către smartphone, iar triangularea se face în ritm alert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Evolio oferă 3 ani de garanție pentru 49 de lei în plus. Asta arată și încrederea lor că telefonul are componente alese în mod corect, rezistente în timp si fiabile, care nu vor genera probleme utilizatorilor. La 499 lei primiți în acest moment și o husă cadou.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.