Smartphone

Evolio a lansat al 4-lea smartphone din portofoliu. Au debutat cu Evolio Happy în 2013, în 2014 s-a mers mai departe cu Evolio X6 și Evolio Onyx, telefon ieftin cu raport preț / specificații interesant (unul dintre elementele inedite fiind dat de panelul OLED de 4 inch cu rezoluție 360×640 pixeli).

Aș putea trage concluzii pentru fiecare telefon Evolio în parte, din câteva cuvinte:

1. Evolio Happy – best-buy la momentul respectiv, copycat de Samsung, baterie ceva cam mică;

2. Evolio X6 – phablet scump raportat la experiența de utilizare oferit, excelent pe hârtie, slăbuț în utilizarea de zi cu zi;

3. Evolio Onyx – primul telefon dual-sim ieftin cu display decent, copycat de iPhone 3GS.

Evolio Neos = display IPS de 4.5 inch cu rezoluție 480×854 pixeli cu rezoluție 540×960 pixeli, procesor Broadcom quad-core la 1.2 GHz pe ARM Cortex-A7, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD, Android 4.4 KitKat, dual-sim, 8 Megapixeli și cameră frontală de 0.3 Megapixeli, baterie de 2000 mAh, 115 gr. și grsime de 7.9 mm.

Preț Evolio Neos – 579 lei;

Allview-Viper-E

 

Allview V1 Viper E – telefon ce candidează la titlul de best-buy în categoria sa de preț;

S-a mers pe o soluție quad-core de la Broadcom și pe Gadget.ro găsiți alte telefoane testate cu hardware identic. Mă refer la GOCLEVER Quantum 500 și GOCLEVER Quantum 600. Rezultatele în testele de benchmark sunt modeste și se poziționează sub MediaTek-urile quad-core la 1.2 sau 1.3 GHz. Totuși, ambele telefoane GOCLEVER se descurcau decent la nivel de interfață grafică și în rularea jocurilor și aplicațiilor de volum din Google Play. Firmware-ul era destul de bine pus la punct în ce privește fotografiile. Pe de altă parte s-ar putea ca Evolio Neos să se descurce mai bine în ce privește autonomia (display de 4.5 inch vs 5 inch la Quantum 500, rezoluție qHD vs HD).

Concurentul direct al lui Evolio Neos este Allview V1 Viper E. Ambele telefoane merg pe diagonala de 4.5 inch, dual-sim, Android 4.4 KitKat, camere de 8 Megapixeli, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare.

Xiaomi-Redmi-1S (18)

Xiaomi Redmi 1S – asiatic cu atracție maximă, milioane de unități sunt comercializate;

Sunt și câteva diferențe destul de importante: Allview V1 Viper E folosește un procesor MediaTek la 1.3 GHz + Mali-400 vs Broadcom quad-core la 1.2 GHz cu accelerator grafic conceput in-house, cameră frontală de 2 Megapixeli vs 0.3 Megapixeli, baterie de 1800 mAh vs 2000 mAh.

Important este și prețul, de aceea mă aștept la o mică bătălie din acest punct de vedere. Un alt concurent al Evolio Neos și Allview V1 Viper E sosește din China pe filieră neoficială. Mă refer la Xiaomi Redmi 1s. Merge pe un procesor Qualcomm quad-core la 1.6 GHz, de aici și performanțe mai mari, bateria îl trădează puțin, iar camera de 8 Megapixeli se descurcă excelent. Toate detaliile sunt în review.

Ce ați alege între Allview V1 Viper E, Evolio Neos și Xiaomi Redmi 1s?

Specificațiile detaliate în tabel:

specificatii-Evolio-Neos-Allview-V1-Viper-E-Xiaomi-Redmi-1S

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.