Tablete

Evolio a trimis tableta Quattro HD la review și concurs. Asta ca joc de glezne înainte de lansarea lui Evolio X6 (smartphone-ul dual-sim cu procesor MediaTek octa-core). Glumesc, dar fie vorba între noi abia aștept să testez și smartphone-ul lor care se anunță a avea un raport preț / specificații destul de bun.

Evolio Quattro HD este o tabletă de 7 inch cu panel IPS și procesor quad-core.

Detaliile legate de concurs:

Premiul constă în tableta Evolio Quatrro HD, unitatea primită la review.

Perioada de desfășurare: 24 aprilie – 1 mai 2014.

Condițiile de participare:

1. Să fii fan al paginii de facebook Evolio – https://www.facebook.com/EvolioRomania

2. Să postați un comentariu la acest articol în care să spuneți care a fost prima tabletă pe care ați avut ocazia să o testați sau tableta pe care ați dori neapărat să o cumpărați. 

Tragerea la sorți se face prin Random.org. Filmez clipul și îl uploadez în cadrul acestui articol.

Mult succes!

Și acum partea de unboxing și primele impresii:

Câteva detalii hardware legate de Evolio Quattro HD:

Evolio-Quattro-HD (5)

 – display IPS de 7 inch cu rezoluție 1024×600 pixeli;

– procesor Allwinner A31S quad-core la 1.2 GHz pe ARM Cortex-A7, PowerVR SGX544MP2, 512 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.2 Jelly Bean;

– Wi-Fi b/g/n, microUSB, miniHDMI, jack de 3.5 mm;

– cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– baterie de 2700 mAh, 330 gr. și 9.5 mm grosime.

Preț – 399 lei la eMAG.

În pachet dați de tabletă, încărcător pe microUSB, cablu microUSB – USB 2.0, manual de utilizare și certificat de garanție. Este o tabletă ieftină care dorește să atragă prin procesorul quad-core. Elementele de conectivitate nu sunt îngrămădite pe o singură latură. În partea superioară sunt poziționate porturile microUSB și microHDMI, jack-ul de 3.5 mm.

În lateral dreapta sunt dispuse butonul de power și reglarea volumului, la bază nu se află niciun element de conectivitate, iar în lateral stânga se află portul pentru cardurile microSD de până la 32 GB.

Evolio-Quattro-HD (11)

Nu mi s-a părut a fi o tabletă grea, ci doar ceva mai robustă și asta în condițiile în grosimea nu este așa mare (9.5 mm grosime și cântărește 330 gr.). Plasticul de pe spate este ușor mat, dă un grip bun și are o textură plăcută la atingere. Display-ul IPS nu impresionează la prima vedere în ce privește luminozitatea sau unghiul de vizualizare. Este un IPS mai ieftin.

Apreciez că la nivel de interfață grafică nu s-a intervenit prea tare. Sunt câteva aplicații preinstalate.

Mai multe detalii în clip:

Câteva fotografii cu Evolio Quattro HD:

Update: Am făcut tragerea la sorți cu Random.org. Tableta Evolio Quattro HD a fost câștigată de către Kriza Sebastian, nr. 59. Mai multe detalii în clip: