Evoluția Orange, Telekom și Vodafone în perioada aprilie – iunie 2016

12/08/2016

Orange, Vodafone și Telekom au oferit date legate de parcursul financiar în perioada aprilie – iunie 2016. Nu la fel putem spune și de RCS-RDS, companie cunoscută pentru faptul că nu oferă astfel de informații în mod curent. 

Trebuie precizat că în cazul Telekom am ținut cont de datele oferite pentru ambele sale subsidiare. Până acum câțiva ani ar fi fost corect să compar strict partea de telecom, dar între timp și Orange a intrat pe piața TV, chiar și pe internet fix prin parteneriatul cu Telekom. Vodafone a rămas cam de unul singur cu activități strict pe telefonia mobilă și fixă, fără internet fix și cablu TV.

rezultate-Orange-Vodafone-Telekom-T2-2016

Orange și Telekom pierd clienții pe serviciile de telefonie mobilă, iar Vodafone a raportat o creștere infimă, dar măcar sunt pe creștere și contra valului din industrie.

Telekom primește o gură de aer din partea serviciilor sale TV, iar pe servicii fixe reușesc să strângă mai mulți bănuți. Strict pe TV aș spune și că Orange s-a descurcat decent într-o perioadă scurtă de timp, au trecut pragul a 300.000 de clienți.

Cred că lucrurile s-ar schimba și am avea o dinamică mai puternică, dacă Vodafone ar achiziționa UPC (filiala Liberty Global din Olanda a fost cumpărată de către Vodafone, Liberty Global este consorțiul în spatele căruia se află UPC). Printr-o astfel de mișcare, Vodafone ar intra dintr-un foc și pe cablu TV + internet fix, servicii care-i lipsesc din portofoliu.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.