Smartphone

Tocmai ce am dat de un infografic interesant care arată o parte dintre produsele HTC ce au devenit cunoscute world wide. HTC a produs numai telefoane inteligente sau smartphone-uri. Observați câte s-au schimbat în ultima decadă. La început era PDA-ul și acum avem un fel de încrucișare între telefon și PDA denumită smartphone sau dacă ar fi să-i spun în limba română: telefon deștept sau inteligent. Acesta este viitorul și peste 2 – 3 ani de zile o să se nișeze și mai mult oferta de telefoane mai slabe spre o categorie din ce în ce mai redusă ca număr și ca pondere în piață.

În 2011, HTC a lansat o multitudine de terminale. Am avut ocazia să văd și să scriu despre: HTC 7 Mozart, HTC Sensation, HTC Chacha, HTC Evo 3D, HTC Radar, HTC Titan. Din istoria recentă a taiwanezilor cele mai hot smartphone-uri mi se par a fi: HTC HD2 care a stabilit standarde noi când a fost lansat și a dat dovadă de multă flexibilitate software,  Google Nexus One dezvoltat împreună cu Google, HTC Desire s-a dovedit a fi un hit în 2010, HTC Sensation XE cu tehnologie Beats Audio. Prevăd că în 2012 vor intra în hora telefoanelor și tabletelor quad-core cât și a celor cu display HD.

 

 

Articolul a apărut în urma parteneriatului dintre Gadget.ro și Zinio.com. Screenshotul face parte din revista Stuff UK pe luna decembrie 2011.

 

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.