Tablete

Mă bucură faptul că am ajuns a vă oferi informații în premieră legate de următoarea tabletă Evolio. Se va numi Evolio Evotab 3G și specificațiile sunt:

display IPS de 7 inch cu rezoluție 1024×600 pixeli;

procesor MediaTek dual-core la 1.2 GHz pe ARM Cortex-A9, PowerVR SGX531 GPU, 1 GB memorie RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.1 Jelly Bean;

3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS și A-GPS;

– 2 Megapixeli și cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

baterie de 3000 mAh, 322 gr. și 10.7 mm grosime.

Va debuta în stocurile magazinelor din 20 septembrie la prețul de 649 lei.

În cutie veți da de tabletă, cablu microUSB – USB 2.0 și încărcător pe USB 2.0. Trebuie să precizez că unitatea sosită la review este un sample și varianta comercială s-ar putea să conțină elemente în plus.

La prima vedere pot spune că mi-a format multe impresii pozitive. Iese în evidență prin finisarea de calitate pentru categoria sa de preț, spatele pare fabricat din metal, dar este un plastic care-l imită foarte bine. Nu scoate vreun sunet pe la vreo îmbinare nefericită a plasticelor încorporate. Ca design mi-a adus aminte de Evolio Aria Mini.

Tasta de power și cea pentru reglarea volumului sunt poziționate astfel încât să fie ușor de accesat. Primește cartele SIM de dimensiuni normale. Display-ul afișează 1024×600 pixeli, culori plăcute.

Urmează ca în zilele viitoare să testez tableta, să văd cât de bine se descurcă bateria de 3000 mAh care trebuie să ducă un device cu conectivitate Wi-Fi și 3G, display de 7 inch.

Și un clip video în care Evolio Evotab 3G iese în lumina reflectoarelor: