Facebook

„Facebook este o comunitate unde oamenii își folosesc identitățile lor reale. Cerem tuturor să ofere numele lor reale, astfel încât întotdeauna să știți cu cine comunicați. Numele pe care ar trebui să îl utilizați este același care este trecut pe cartea dumneavoastră de credit. Nu este permis să pretindeți că sunteți altcineva.”

Desigur, regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, și nu, nu numai românii încalcă regulile. Facebook estimează că aproximativ 83 de milioane de conturi sunt false, provenind fie de la persoane care au mai multe conturi, spamm-eri sau ceea ce numesc ei non-people, de exemplu cățelul care are cont de Facebook, își postează singur statusuri și își actualizează pozele la fiecare 2 zile.

Facebook dorește transparență, iar în această săptămână a început să șteargă mii de conturi false și like-uri ilegitime din rețeaua de socializare. Numărul exact al conturilor șterse rămâne neclar, dar cifrele pe care le vedem pe paginile de Facebook  sunt destul de impresionante. Spre exemplu, Texas HoldEm Poker a pierdut 96.000 de like-uri doar într-o zi. Lady Gaga a pierdut 31,700 de like-uri, Rihanna 22,000, Farmville 45,000, Justin Bieber 18,000.

Această acțiune vine la aproape o lună după ce Facebook și-a făcut publice planurile de a înlătura conturile și like-urile false, ca un efort făcut pentru a garanta autenticitatea site-ului.

Ce ziceți de inițiativa Facebook?

Sursa: The Verge

Categorii: facebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.