Diverse

Facebook îşi dorea să lanseze moneda digitală Libra până la finalul anului viitor, însă acest lucru nu se va mai întâmpla. Compania americană a anunţat amânarea acestei lansări pentru o perioadă nespecificată încă.

Moneda digitală Libra în care Facebook îşi punea mari speranţe se loveşte de foarte multe probleme:

  • politicul nu o doreşte;
  • reglementările actuale îngreunează implementarea acestei criptomonede (SUA şi Europa în mod special);
  • din cei 28 de membrii fondatori ai Libra Association, 7 au părăsit deja asociaţia (Booking.com, PayPal, eBay, Stripe, Mastercard, Visa şi Mercado Pago).

Dante Disparte, vicepreşedinte în cadrul proiectului Libra din partea Facebook, a declarat că: “Chiar dacă am fi pregătiţi deja cu tehnologia, partea de reglementare este cea care generează cea mai mare incertitudine. Trebuie să ne asigurăm că vom obţine aprobările pentru licenţe, iar aceasta este partea care ar putea să nu fie gata la timp. Angajamentul nostru este că proiectul nu va fi lansat până când nu vom primi aprobările de la reglementatorii de pe ambele părţi ale Oceanului Atlantic.“

Facebook crede în continuare în Libra şi nu va ceda prea uşor, chiar dacă va mai trece câţiva ani până la implementarea sa.

Sursa: zf.ro

Categorii: facebook

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.