Software

Facebook a devenit oficial a cincea companie americană care depăşeşte o capitalizare de 1000 miliarde de dolari, aceasta alăturându-se giganţilor Apple (în prezent 2250 miliarde de dolari), Microsoft (în prezent 2020 miliarde de dolari), Amazon (în prezent 1740 miliarde de dolari) şi Alphabet (compania mamă a celor de la Google – în prezent 1670 miliarde de dolari).

Interesant este că Facebook este singura companie din lume înfiinţată după anul 2000 care atinge această bornă importantă.

Acţiunile companiei au urcat în ultimele ore cu 5% după ce un judecător a anulat un proces intentat de Comisia Federală pentru Comerţ a Statelor Unite ale Americii, unul în care Facebook era acuzată de monopol. Judecătorii au decis că nu există suficiente dovezi care să ateste că Facebook a ajuns la un nivel de monopolizare a pieţei după achiziţiile Instagram şi WhatsApp.

În această conjuctură acţiunile Facebook au ajuns la un maxim de 355.65 dolari, echivalentul unei evaluări totale de 1008 miliarde de dolari.

Facebook deţine în acest moment cele mai importante două reţele de socializare din lume (Facebook şi Instagram) şi cele mai importante două reţele de mesagerie din lume (Facebook Messenger şi WhatsApp).

Sursa: theverge.com