Hardware

Foarte probabil să cunoaşteţi deja această informaţie, însă chiar şi aşa vreau să fiu sigur că Meta nu are cratimă 😅 . Care Meta ?

Pe 28 octombrie şefu’ la Facebook a anunţat că noul nume al companiei va fi Meta. Această denumire vrea să atragă atenţia utilizatorilor în direcţia noului proiect gigant, metaversul (un fel de univers online, un amestec de real şi virtual în care Facebook, pardon, Meta, va investi miliarde de dolari în următorii 5-7 ani). Eu completez şi spun că brandul Facebook nu mai este atât de puternic ca în urmă cu câţiva ani, iar numeroasele scandaluri din ultima perioadă nu prea l-au ajutat în acest sens.

Denumirea de Meta va fi folosită doar la nivel de prezentare a companiei, toate aplicaţiile şi serviciile din spate urmând a-şi păstra numele şi identitatea din prezent.

Şi pentru că Meta va fi compusă dintr-o multitudine de aplicaţii software şi produse hardware, iată că avem şi un prim zvon în această direcţie – un smartwatch.

Acest ceas inteligent a fost descoperit într-una dintre aplicaţiile asociate ochelarilor Ray-Ban Stories (realizaţi de Ray-Ban în colaborare cu Facebook) şi s-ar părea că există o legătură directă între cele două produse – ochelarii vor putea fi controlaţi cu ajutorul unui alt device, iar aici intervine smartwatch-ul Meta.

Despre ceas nu avem prea multe informaţii, ştim doar că veni cu suport 4G, iar din imagine observăm un senzor foto destul de mare. Se vehiculează chiar şi un preţ – aproximativ 400 de dolari.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: facebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.