Software

Facebook a atins un prag important în magazinul de aplicații Android – peste 5 miliarde descărcări. În clubul aplicațiilor ce au trecut de acest milestone mai sunt doar aplicații Google: YouTube, Maps, Play Services.

Acum 5 ani erau la un alt prag important –  1 miliard instalări.

Aplicațiile Google mi se pare cumva logic să atingă valori considerabile în ce privește instalările, asta pentru că le găsești preinstalate pe orice telefon Android. Facebook pe de altă parte la rândul său a încheiat înțelegeri cu Samsung și alți producători hardware Android să le integreze aplicația în lista predefinită.

Facebook și-a pierdut publicul tânăr ce preferă Instagram, YouTube sau TikTok. FB-ul a rămas pentru cei ce au peste 25 ani sau în vârstă. Cei mici se raportează la Facebook drept rețeaua părinților. Sunt aduse mereu funcții noi în aplicația principală spre a resuscita interesul tinerilor, dar Zuckerberg nu pierde nimic, Instagram este tot în portofoliul său.

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: software
Tag-uri: facebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.