Diverse

Aşa cum era de aşteptat, frustrările tuturor legate de Apple şi comisioanele sale mari nu puteau rămâne fără ecou după ce Epic Games a dat cărţile pe faţă. Disputa dintre cele două companii creşte în dimensiuni, însă mai toată lumea este de partea creatorului Fortnite. Epic Games este susţinut deja de nume mari precum Microsoft, WordPress sau Facebook, cât şi de foarte mulţi dezvoltatori mai mici şi utilizatori.

Facebook a încercat să atace subtil Apple în noul update al aplicaţiei sale, însă răspunsul Apple a fost scurt şi tranşant. În noua versiune Facebook pe iOS utilizatorii pot cumpăra bilete la evenimente online, însă aşa cum funţionează platforma iOS, 30% din costul acestor bilete ajung la Apple (politica “mărului muşcat” este că orice plată făcută de utilizatori către dezvoltatori este taxată cu 30%).

Pentru o perioadă scurtă de timp Facebook a afişat un mesaj (pentru cei ce doreau să cumpere bilete) prin care îi informa pe cumpărători că 30% din banii lor ajung la Apple.

În doar câteva ore Apple a blocat ultima actualizare Facebook din iOS. Pentru a readuce update-ul în iOS, Apple a obligat Facebook să scoată acel mesaj.

Această acţiune a celor de la Facebook a venit în contextul în care compania a solicitat celor de la Apple să renunţe la taxa de 30% pentru a fi redirecţionată către artişti şi organizatori (aceştia sunt puternic afectaţi de măsurile luate pentru a combate noul coronavirus). “Mărul muşcat” a refuzat şi Facebook a vrut să arate lumii acest lucru.

Deşi Apple a considerat ca fiind irelevantă această informaţie pentru utilizatori (cea referitoare la taxa de 30%), reprezentanţii Facebook au transmis: “Când oamenii plătesc 20 de dolari pentru un eveniment online, ei cred că toţi banii se duc către o afacere locală, când defapt 30% din aceştia se duc la o companie de 2 miliarde de dolari – aceasta este o informaţie relevantă pentru oameni”.

Sursa: engadget.com

Categorii: applefacebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.