Software

Nu ştiu cum vi se pare vouă, însă în ultima perioadă aplicaţia Facebook devine din ce în ce mai aglomerată cu diverse funcţii inutile pentru foarte mulţi utilizatori. Nu am nimic împotriva acestora (pot fi utile pentru unii), însă cred că ar fi mult mai bine dacă înainte de actualizare am fi întrebaţi dacă ne dorim sau nu funcţia respectivă.

Facebook lucrează de ceva timp şi la un serviciu de matrimoniale, însă de data aceasta vorbim de o aplicaţie separată: Facebook Dating. Aceasta este testată zilele acestea pe utilizatorii din Columbia, urmând ca în foarte scurt timp să fie lansată oficial la nivel global.

Facebook Dating va folosi datele înregistrate în profilul de Facebook al fiecărui utilizator, astfel va putea să ofere sugestii relevante bazate pe pasiuni şi interese comune, vârstă apropiată etc. Utilizatorii ce testează zilele acestea aplicaţia pot iniţia până la 100 de conexiuni cu persoane diferite în fiecare zi, însă pot comunica cu acestea doar prin mesaje şi emoji (nu se pot trimite fotografii din motive evidente de confidenţialitate).

Chiar dacă pare un serviciu clasic de matrimoniale, Facebook Dating are parte şi de câteva ciudăţenii, ce puţin în faza beta:

  • nu se pot iniţia conexiuni cu acei utilizatori care nu au niciun element comun cu noi pe reţeaua de socializare;
  • utilizatorii cărora le-am dat unfriend pe Facebook apar uneori ca sugestii de “dating”.

Pentru a se reduce situaţiile penibile, persoanele aflate în lista de prieteni pe Facebook nu vor apărea niciodată în zona de sugestii.

Facebook Dating va fi pentru început un serviciu 100% gratis, adică nu va include nici măcar reclame. După popularizarea sa, lucrurile se vor schimba cu siguranţă.

Sursa: androidauthority.com