Software

Presupun că sunteți familiarizați cu zecile de aplicații preinstalate pe care le oferă un smartphone cumpărat din oferta unui operator telecom. De multe ori, spațiul de stocare ajunge a fi sufocat de astfel de aplicații. Nu se oferă posibilitatea de a le îndepărta. Scapi de bloatware doar dacă instalezi un custom ROM.

Verizon este un operator telecom major din SUA care a ales să ofere clienților săi și posibilitatea de a îndepărta bloatware-ul de pe smartphone. Aplicațiile se instalează la prima pornire a telefonului cu setările de început, dar ulterior pot fi îndepărtate. Exact așa cum ai face și cu orice altă aplicație instalată din Google Play. Primul smartphone pe care Verizon testează această soluție este LG G3.

Este o veste bună și mi-aș dori să văd o mișcare similară din partea Vodafone, Orange, Cosmote.

Sursa: Droid-Life.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.