Opinie

FIFA 2014 şi-a făcut debutul aseară pe meleagurile mioritice în cadrul unui eveniment de anvergură marca eMAG. „Noaptea albă FIFA la eMAG” s-a numit acesta şi pot spune că a fost o noapte reuşită.

Pe blogul eMAG au fost înscrişi peste 300 de participanţi, dar dintre aceştia doar 32 au fost norocoşi să participe la competiţie (printre aceştia m-am aflat şi eu, hehe:P). Personal m-a deranjat faptul că în cadrul competiţiei aproape jumătate din cei selectaţi au fost jucători profesionişti, printre care şi membrii ai echipei naţionale de FIFA 2013. Mi-ar fi plăcut ca acest concurs să fie făcut ori doar din amatori şi astfel toţi aveau şanse aproximativ egale să câştige, ori doar din profesionişti şi astfel am fi văzut nişte meciuri mai mult decât spectaculoase.

Trecând peste acest inconvenient, show-ul a fost foarte bine organizat. Pe lângă competiţia oficială între cei 32 de  norocoşi (a fost în sistem piramidal), a fost organizată o secţiune de free gaming unde toată lumea putea să încerce noul FIFA 2014. Mai mult chiar, în cadrul acestei zone aveai onoarea să joci cu nimeni altul decât Ovidiu Pătraşcu, dublu campion european şi vicecampion mondial la FIFA.

Dacă în cadrul competiţiei oficiale primele 4 locuri erau premiate, au existat şi 6 norocoşi din public care au plecat acasă cu noul FIFA 2014 varianta pentru PC. Aceştia au trebuit să răspundă unor Quiz-uri legate de noul joc.

CAM00258

Competiţia oficială a fost echilibrată şi nu prea. În primele faze profesioniştii au eliminat tot ce au prins (eu am picat încă din turul 1 cu Marian Avram, membru al echipei naţionale şi mi-am cam luat-o cu 6-1 : )). În fazele superioare, de la sferturi în sus, au apărut şi partidele echilibrate. Poate cea mai spectaculoasă dintre toate a fost partida dintre Marian Avram zis Night şi Marius Crăciun zis Bebe. Meciul s-a terminat 4-3 pentru Marian Avram, chiar dacă meciul a început excelent pentru Bebe: 1-0 şi penalty, ratat din păcate.

Finala s-a disputat între Marian Avram şi Cirjan Bogdan. Sincer să vă spun, nu am rămas la finală, dar din ce am văzut pe parcursul competiţiei, Marian Avram era favorit şi cred că a plecat acasă cu Xbox-ul pus ca premiu de eMag.ro (o să revin cu un update în acest sens).

CAM00260

La final vreau să remarc organizarea foarte bună a celor de la eMAG Crângaşi (chiar dacă au fost ceva probleme tehnice pe parcursul competiţiei), să felicit şi singura fată prezentă la competiţie, Deacu Gina Loredana, care a pierdut greu în prelungiri cu 1-0 în prima fază şi nu în ultimul rând, vreau să remarc noul joc FIFA 2014, unul mult mai realist, cu o grafică îmbunătăţită şi un motor al jocului mai inteligent.

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.