Software

Veste bună pentru Mozilla și cel mai nou browser din portofoliu – Firefox Quantum. În ultimul comunicat se precizează că au avut loc peste 170 de milioane instalări. 

Au mai punctat faptul că descărcările de Firefox Quantum din Chrome au crescut cu 44% față de luna anterioară (presupun că au un tracker și văd din ce browser se realizează download & install).

Mozilla a realizat venituri de 520 milioane dolari în 2016. Procentul de descărcări pe iOS și Android a crescut cu 24%, un efect și al succesului înregistrat de Firefox Quantum în versiunea desktop.

Pentru Mozilla mai important este să mențină această bază de clienți, să-i fidelizeze și de ce nu, să păstreze momentul de creștere. Google cu Chrome am impresia că a bătut pasul pe loc, a devenit un program ce folosește resursele PC-ului din plin. O să ajungem să schimbăm PC-ul sau notebook-ul că nu mai duce browserul când are mai multe tab-uri deschise.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.