Mai zilele trecute a trecut un amic pe la mine și a remarcat că în birou pe un dulap se afla o cască de protecție. Am avut la moment dat la test una sau două trotinete și am cumpărat ceva dedicat.

Este vorba despre modelul Smart4u cu LED-uri în partea spate ce au mai multe moduri de funcționare. Mi se pare că au un pus și un accelerometru, iar în funcție de cum te deplasezi semnalizează automat când frânezi. Are și semnalizare intermediară, alegi în funcție de ceea ce ți se potrivește mai bine. 

Dacă ar fi să critic ceva este că încărcarea se face printr-un port proprietar și mereu am impresia că am uitat pe unde țin cablul ăla. 

Cred că aș putea să o port fără probleme și pe bicicletă.

Pe motor este cumva subînțeles să utilizăm căști motocicleta, am remarcat că pe trotinetă și bicicletă mai nimeni nu folosește, deși mi se pare că riscul rămâne destul de mare. Și riscul este și mai mare când te deplasezi într-un oraș așa aglomerat precum Bucureștiul. 

Mi se pare că ar trebui cumva încetățenită ideea în a folosi cască de protecție și pe aceste mijloace de transport. Știu că o să apară comentarii din alea în care sunt criticat că pe vremea mea și mai ales la sat nu ar fi nevoie de așa ceva. 

Totuși, avem trotinete sau biciclete cu care te poți deplasa în ritm susținut, zeci de kilometri pe oră. Un contact cu o bordură sau cine știe ce ghinion ar aduce sechele pe termen lung. 

Apropo de motocicletă, în parcarea subterană am remarcat că vecinul meu ce are o Mazda CX-30 are și…, trei motociclete. Mai sunt și altele prin apropiere, chiar de enduro și KTM-uri ce au un cuvânt de spus aici. Când locuiam în Greenfield, la fel erau multe, multe motociclete. Am și câțiva amici ce și-au luat A-ul. Mi se pare că avem un trend și din ce în ce mai multe persoane le folosesc. Suntem departe față de orașe mari precum Paris, Roma, Barcelona, Berlin etc. 

Sunt și din ce în ce mai multe scutere în trafic, de la cei ce fac Glovo, unele modele full electrice etc. 

Și ca a doua întrebare. Este motocicleta o soluție pentru traficul din București sau doar un moft? 

Acest articol este susținut de către eMAG. 

Categorii: diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.