Foto si Video

În urmă cu câteva zile am avut un Canon PowerShot SX160 pentru review, din păcate a fost un program extrem de aglomerat și mai ales în jurul Black Friday încât nu am apucat să-l testez ca atare. Am reușit să fac câteva imagini cu el și cele câteva impresii le regăsiți în acest articol.

Să trecem în revistă care-i sunt specificațiile tehnice:

Aparat foto
Specificații tehnice
Canon PowerShot SX160
Senzor CCD de 16 Megapixeli
Zoom optic / digital 16x / 4 x
Diafragma f/3.5 – f/5.9
Detalii legate de focalizare TTL / detectare a feței / de la 1 cm la infinit
ISO Auto / 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
Blitz Integrat, dar se poate atașa și bliț extern
Memorie Slot pentru card SD
Conectivitate miniHDMI, AV output
Video Filmează la 720p cu 25 fps
Baterie 2 x AA
Greutate 291 gr. și 44.1 mm grosime
Preț 899 lei pe f64.ro

Design

Vorbim de o cameră foto compactă, cu zoom puternic ce ajunge până la 16x. Cântărește 291 gr., materialele utilizate și calitatea fabricației sunt de top. Nu degeaba dai de sigla Made in Japan la bază.

Varianta primită era pe roșu și asta o face să fie și plăcută ochiului. Stă bine în mână, te obișnuiești repede cu ea. A fost concepută să nu dea dureri de cap, să fie utilizată de întreaga familie într-un concediu. Să o pui pe modul Automat și să fac fotografii de calitate, dar are și funcții avansate pentru categoria din care face parte. Există un mod Manual ce te lasă să modifici anumiți parametri.

Utilizare

Meniul Canon este simplu. Ai o sumă de butoane dedicate în dreapta ecranului, le ghicești utilizarea rapid și îți permit să intri în meniu lejer. Aveți o suită de imagini cu aparatul spre a vă face o impresie mai bună. Display-ul de 3 inch vă oferă detalii legate de fotografiile efectuate sau clipurile filmate cu PowerShot SX160 IS.

Senzorul de 16 Megapixeli și zoom-ul optic 16x plus multitudinea de efecte creative integrate îți permit a-l folosi într-o gamă largă de activități de la fotografia de concediu cu peisaje și până la cea de tip portret, etc.

Modul Smart Auto include peste 30 de scene la fotografie și peste 20 la filmare, sunt parametri setați dinainte pentru diverse situații și trebuie doar să selectezi în funcție de mediul în care faci fotografia. Vedeți mai jos câteva fotografii făcute pe modul AUTO într-un parc din București.

O suită de fotografii făcute lui Canon PowerShot SX160 IS cât și câteva poze făcute cu aparatul foto japonez:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.