Diverse

Apple este cel mai important partener al celor de la Foxconn, iar când compania americană tuşeşte, cea chineză are deja bronşită. Cam atât de important este Apple în business-ul Foxconn.

Pe fondul vânzărilor mai slabe, Apple a cerut încă din toamnă reducerea producţiei pentru noile iPhone-uri, iar această decizie a afectat imediat şi zecile de mii de angajaţi Foxconn. Compania chineză a renunţat să prelungească contractele a peste 50.000 de angajaţi în ultimele săptămâni, majoritatea fiind dintr-o fabrică din China specializată în producţia de iPhone-uri.

În perioada august – decembrie Foxconn angajează cu contracte pe perioadă determinată (de obicei contracte lunare) pentru a suplimenta cererea venită din partea Apple. Nu este nimic anormal ca după ce euforia creată de noile iPhone-uri trece, Foxconn să renunţe la acel surplus de forţă de muncă prin neprelungirea contractelor. Noutatea din acest an este aceea că producătorul chinez a renunţat la aceşti angajaţi mult mai repede ca de obicei şi într-un număr mult mai mare.

Aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la Pegatron, un alt furnizor Apple. Acesta a ajuns de la 200.000 angajaţi în perioada de vârf, la doar 100.000 în prezent. Şi în acest caz renunţarea la surplusul forţei de muncă s-a făcut într-un timp mult mai scurt decât de obicei.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: applediverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.