Notebook

Fujitsu a lansat la începutul lui februarie, primul laptop destinat persoanelor de vârsta a treia (de la 60 de ani în sus). Laptopul se numeşte Fujitsu Grannote sau Lifebook AH90/P şi are un design conservator ce are ca rol simplificarea utilizării în viaţa de zi cu zi.

Printre caracteristicile destinate persoanelor vârstnice se regăsesc tehnologiile: Intellicolor (utilizarea automată a luminozităţii în funcţie de lumina ambientală), Awaseru Voice (gestionarea sunetelor înalte pentru a fi percepute cât mai confortabil), iluminare automată a tastelor care se activează în momentul în care utilizatorul apropie mâinile de tastatură, greutate diferită pentru fiecare tastă ( de la cele mai utilizate, la cele mai greu accesibile), iluminare automată a porturilor etc.

Fujitsu_GRANNOTE_02

În ce privește specificațiile sale, Fujitsu Grannote dispune de un procesor Intel Core i7-4500U, 8 GB memorie RAM, memorie internă de 1 TB, slot compatibil cu tehnologia Blu-Ray şi rulează Windows 8.1.

Acest laptop urmează a fi comercializat începând cu data de 13 februarie şi va fi disponibil prima dată doar în Japonia. Dacă această lansare va fi încununată de succes, probabil că îl vom vedea disponibil şi în alte ţări, poate chiar şi în Europa.

a1127fbe-7a4e-44ed-92d9-847c6daaeee4

Sursa: Fujitsu.com