Diverse

Chiar dacă în lume există zeci de producători de telefoane inteligente, doar 4 dintre aceşti sunt japonezi: Sony, Sharp, Fujitsu şi Kyocera. Sony este singurul brand cu adevărat relevant pentru Europa, însă pentru piaţa niponă celelalte 3 branduri au un mic cuvânt de spus.

Din nefericire companiile japoneze sunt mereu cu un pas în spatele competiţiei, de aici şi vânzările foarte slabe în toate cazurile. Presa niponă anunţă că divizia de smartphone-uri a celor de la Fujitsu nu mai dă randament şi a fost scoasă la vânzare. Se pare că există deja discuţii avansate cu fondul de investiţii Polaris Capital Group, companie care ar urma să preia acţiunile majoritare a diviziei cu o valoare de piaţă cuprinsă între 365 şi 456 milioane de dolari.

Negocierile ar fi destul de avansate, astfel că până la sfârşitul lunii în curs vom afla şi suma finală de achiziţie. Polaris Capital Group va continua să producă smartphone-uri Fujitsu şi s-ar putea să aibă în plan şi ceva idei de expansiune. Rămâne de văzut ce vor putea face cu un brand tras cumva pe o linie moartă de câţiva ani.

Sursa: reuters.com

Categorii: diverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.