Apple a prezentat mai multe funcții AI în cadrul WWDC 2024. Le vom descoperi în iOS 18 și macOS Sequoia.

Sunt mai multe declarații făcute de către compania americană ce au fost preluate de către publicațiile tech internaționale.

Apple spune că Apple Intelligence, funcția iPhone Mirroring și SharePlay Screen Sharing sunt afectate în Uniunea Europeană de către DMA (Digital Markets Act) și securitatea produselor și serviciilor ar avea de suferit dacă partea de interoperabilitate ar fi pusă în acțiune.

Bineînțeles, ei nu au specificat punctual despre ce ar fi vorba și cum DMA duce la un downgrade pe partea de securitate.

În FT au spus că sunt șanse minime să vedem Apple Intelligence, iPhone Mirroring și SharePlay Screen Sharing în UE până la sfârșit de 2024. Se lucrează alături de Comisia Europeană spre a găsi o soluție la această problemă.

Dacă folosiți iOS și MacOS, iar aceste funcții vi se păreau interesante, mai aveți de așteptat – cel mai probabil. Cu siguranță, funcțiile AI de la Apple și cele două produse software nou lansate vor ajunge și pe bătrânul continent la un moment dat.

Ce este Apple Intelligence? 

🔺Apple intră în horă cu câteva funcții AI aduse în iOS și MacOS

MKBHD are un clip în care vorbește despre un termen pe care Apple nu l-a folosit niciodată în evenimentele sale: AI. Acum vedem că au reușit o găselniță de marketing și discutăm despre Apple Intelligence.

Apple Intelligence sosește pe dispozitivele cu cel puțin Apple A17 și procesoare din seria M. Sunt instrumente AI concepute să ajute în sarcinile desfășurate peste zi.

Prioritizarea notificărilor, corectare sau rezumat pe partea de text, aplicația Mail cu sugestii de răspuns în mod contextual, afișare de mailuri prioritare în partea de sus = funcții aduse de către gigantul tech din Cupertino pe smartphone-urile, tabletele și laptopurile sale ce rulează iOS 18 și MacOS Sequoia.

S-a insistat mult pe confidențialitatea datelor, că mare parte din procesare se face la nivel local și fără a colecta datele utilizatorilor. Image Playground, Genmoji, Clean Up sunt alte funcționalități AI integrate pe iPhone și MacBook-uri.

Image Playground = generează imagini;

Genmoji = realizezi ce emoji dorești și îl poți salva;

Clean Up = ștergi personaje și obiecte nedorite din fotografii.

Aplicațiile Note și Telefon pot înregistra, transcrie și rezuma audio. Dacă un apel telefonic a fost înregistrat, participanții vor fi anunțat și va fi livrat un rezumat la sfârșit.

Siri a fost revizuit și primește pe lângă o interfață nouă și capacități de înțelegere mai avansate ale limbajului natural. Înțelegerea dintre Apple și OpenAI va aduce ChatGPT în iOS prin Siri.

iOS 18 debutează în varianta beta din iulie 2024.

Sursa: Bloomberg  Financial Times  TheVerge

Categorii: ios

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.