Smartphone

S-a făcut o promovare intensă și s-a crezut că sub logo-ul Tabco s-ar ascunde Nokia sau Motorola, dar era vorba de Fusion Garage. Grid 4 și Grid 10 au la bază un sistem de operare Android cu o interfață personalizată denumit Grid OS. Telefonul și tableta n-au acces direct la Android Market, dar pot fi instalate aplicații din alte surse. Ei spun că se lucrează la un market propriu ce în viitorul apropiat va fi populat cu aplicații.

Mai jos observați partea hardware ce animă telefonul Grid 4 și tableta Grid 10.

Grid 4:

– ecran de 4 inch cu rezoluție 480×854 pixeli și 16 milioane culori;

– procesor de 1 GHz (inițial am crezut că este un dual-core la 1 GHz conform declarațiilor de presă, dar pe gsmarena.com se spune că este același procesor single core ce poate fi regăsit și pe HTC Desire S), 512 MB RAM, 16 GB spațiu de stocare, microSD;

– Grid OS;

– 3G cu transfer de date la viteză HSDPA, Wi-Fi b/g/n, GPS, bluetooth 2.1;

– cameră de 5 Megapixeli care filmează HD și cameră secundară VGA;

– baterie de 1.300 mAh, 137 grame și 9.7 mm grosime.

Grid 10:

– ecran de 10.1 inch cu rezoluție de 1366×768 pixeli și 16 milioane culori;

– procesor dual-core la 1.2 GHz, Tegra 2, 512 MB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru carduri microSD;

– Grid OS;

– Wi-Fi b/g/n, versiune cu 3G;

– cameră frontală de 1.3 Megapixeli;

– 690 grame și 13.9 mm grosime.

– prețul este de 499 dolari pentru versiunea Wi-Fi și 599 pentru cea care aduce și conectivitate 3G. Comenzile se livrează din 15 septembrie 2011, iar la Grid 4 nu se cunoaște data de lansare și nici prețurile la care va fi comercializat.

Și cum se comportă interfața ce rulează sub denumirea de Grid OS:

Forma pătrățoasă îmi amintește de tableta de 7  inch a celor de la RIM – BlackBerry PlayBook. Nu văd prea bine Grid 10 și Grid 4. Ca și hardware nu ies în evidență față de concurența ce are în spate și un renume. Mă refer în special la tabletele HoneyComb. Interfața nu este tocmai pe placul meu și faptul că nu are acces la Market aduce un handicap major. În țara noastră nici nu cred că vor fi importate. Ar fi o prezentă cu adevărat exotică.

via

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.