Arhiva-Gadget Fun

GadgetS Gadget-urile de Sâmbătă. În fiecare sâmbătă am să vă prezint câteva gadgets cât mai  interesante. Unele se încadrează mai mult în domeniul IT, altele mai puţin, însă toate merită atenţie. Gadget-urile prezentate sâmbăta trecută le găsiţi aici. Astăzi vin cu o scurtă întârziere, aşa că, ‘să trecem la treabă’!

1. Cord Taco

il_570xN.409719712_favn

Cord Taco este un mic “portofel” pentru cabluri, căşti, ş.a. Este făcut din piele 100% şi vă ajută să nu vi se mai încurce cablurile. Preţul său este de 25.99$, puţin cam mare după părerea mea, şi puteţi să-l achiziţionaţi prin Etsy.

2. Ventilatorul fără palete

dyson-air-multiplier-lifestyle-550x418 AM_Range

Că tot se apropie vara cu paşi repezi, vă prezint un produs revoluţionar – Dyson Air Multiplier. Acest ventilator funcţionează fără palete, folosind o tehnologie numită Air Multiplier prin care trage aerul şi îl amplifică de până la 18 ori, creând astfel un curent de aer fluent şi plăcut.

Din punct de vedere tehnic, ventilatorul nu este foarte complex, însă designul său îndrăzneţ îl face un produs foarte interesant. Preţul acestor ventilatoare este… mare, peste 200$, dacă vă interesează, găsiţi toate modelele pe site-ul lor.

3. Cameră video sub formă de nasture

camera-button2-photo01

Dacă vă plac filmele cu spioni, atunci cu siguranţă o să găsiţi acest gadget interesant. Este o cameră video, camuflată sub un nasture pe care-l puteţi prinde la o cămaşă, o jacketă sau un tricou, ce filmează la o rezoluţie de 720×480 şi înregistrează audio. Are o baterie ce permite înregistrarea de până la 70 de minute şi un port pentru un card micro-SD de până la 16GB. Preţul acestui gadget de spionat este de 55$ şi-l găsiţi pe site-ul producătorului.

4. Pixul cu scanner

2_25 3_25

Ca şi gadget-ul prezentat la punctul 3 şi acest pix poate să fie un gadget de spionat, aşa cum am tot văzut prin filme. Însă, am să mă limitez la întrebuinţările pe care le are în viaţa de zi cu zi. Acest gadget este unul de tipul “all-in-one“. Pe lângă scanner, pixul mai poate fi folosit şi ca stick usb pentru stocarea documentelor, dar şi ca reportofon. Are o capacitate de 1GB, Bluetooth şi un senzor de 5MP pentru scanarea documentelor. Dacă chiar se descurcă aşa de bine cum promite, atunci îl consider un gadget must-have pentru oamenii de afaceri. Preţul său este de 104$ şi îl găsiţi aici.

5. Stick-N-Find

sticknfind-radar-hand

Stick-N-Find mi se pare un gadget foarte util. Te ajută să găseşti obiecte pierdute prin casă sau chiar să-ţi urmăreşti animalul de companie când îl scoţi la o plimbare. Tot ce trebuie să faci este să lipeşti acest gadget pe un obiect care vrei să ştii unde se află şi apoi să-l găseşti folosind aplicaţia pentru iOS sau Android. Conexiunea se face prin Bluetooth 4.0 şi distanţa maximă este de 30 de metri. Pachetul de bază conţine 2 stickere şi costă 49.99$. Toate pachetele şi mai multe detalii găsiţi aici.

6. Mouse-ul cilindric

M-NE5DLWH_31L

Acest mouse wireless se deosebeşte prin designul său cilindric ocupând astfel un spaţiu mai mic pe birou. Mouse-ul are o frecvenţă de 2.4 GHz, 1200 dpi şi un acumulator de 120 mAh ce asigură o funcţionalitate de până la o săptămână, după care trebuie reîncărcat. Funcţionează cu Windows 7, Vista, XP dar şi cu Mac OS X. Preţul său este de 99.99$ şi îl găsiţi aici.

7. SurfacePad pentru iPhone 4/4s/5

twelvesouth_spiphone_stand_hires twelvesouth_spiphone5_group_hires twelvesouth_spiphone_inhand_hires

SurfacePad este o husă superbă pentru iPhone 4/4s şi pentru iPhone 5. Această husă impresionează prin designul său foarte subţire şi foarte şic. Îţi oferă o senzaţie de bună calitate, însă nu totul se rezumă doar la design – este şi utilă, deoarece poate acţiona ca un dock. Deşi momentan am renunţat la husă, acest SurfacePad l-aş încerca. Vine în 3 culori şi preţul său este de 35$ – unul acceptabil. Îl găsiţi pe site-ul producătorului.

8. Misfit Shine 

20121113225732-5_shine_wearables 20130130183213-indieanroidapp

Ce este Shine? În primul rând, Shine este cel mai interesant gadget pe care l-am găsit în această săptămână. Cei care fac sport şi folosesc tot felul de gadget-uri, îl pot recunoaşte ca un “Activity Tracker“. Practic, Shine este un gadget pe care îl porţi cu tine oricând şi oriunde. El îţi analizează mişcările şi îţi oferă informaţii despre cât de multă mişcare faci. De asemenea, este un gadget foarte util pentru sporturi, deoarece poţi să-ţi stabileşti obiective pe care Shine te va ajuta să le îndeplineşti.

Dispozitivul este foarte rezistent! Este construit dintr-un aliaj de aluminiu, este rezistent la apa şi bateria sa ţine până la 4 luni de zile. Gadget-ul a luat viaţă pe Indiegogo, unde a strâns o sumă de aproximativ 850.000$, depăşindu-şi obiectivul de 100.000$ şi arătând că este un gadget râvnit. Misfit Shine va fi disponibil din luna mai a acestui an, pentru un preţ în jur de 79$. Dacă doriţi să plasaţi o pre-comandă, accesaţi site-ul lor.

Cam atât avem pentru astăzi, dacă vă plac aceste gadget-uri sau căutaţi idei de cadouri pentru geekşi, vă aştept şi sâmbăta viitoare!

Sunt curios care dintre gadget-urile de mai sus v-a atras atenţia. Care vi se pare cel mai interesant?