Arhiva-Gadget Fun

GadgetS = Gadget-urile de Sâmbătă. În fiecare sâmbătă am să vă prezint câteva gadget-uri destul de interesante. Unele se încadrează mai mult în domeniul IT, altele mai puţin, însă toate merită atenţie.

1. Tastatura Star Wars – The Old Republic

81Bp9GtXNUL._SL1500_

 

Această tastatură vine cu un ecran LCD multi-touch integrat, taste tactile adaptabile, taste programabile şi cu un design high-tech în stilul Star Wars. Este produsă de Razer, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate companii producătoare de accesorii IT pentru gameri, şi vine cu un preţ pe măsură – 249,99$. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul lor oficial.

2. Ceasul “In Time”

2 1

SHUT UP AND TAKE MY MONEY!! Din păcate, ceasul din aceste poze este doar un concept inspirat din filmul “In Time” (un film foarte interesant, pe care vi-l recomand). Mie unul chiar îmi place şi dacă vom avea disponibil un astfel de produs în viitorul apropiat, cu siguranţă îmi voi sparge puşculiţa pentru el. Concept prezentat de Tokyo Flash.

3. Autobot – Inelul Transformers

il_fullxfull.385336319_cfla

Acesta este un simplu inel din oțel inoxidabil ce “se poate transforma” într-un desfăcător de sticle. Producătorii au mai multe design-uri disponibile şi le puteţi găsi pe toate pe Etsy.

4. Mufă protectoare pentru telefon

285797149336143371_b0dd239d8410

Acest mic ‘gadget’, este un simplu jack de 3.5mm cu designul unei ceşti de cafea Starbucks. Ce întrebuinţare are? Păi.. cam nici una. Teoretic, protejează port-ul căştilor împotriva prafului sau a altor lucruri ce pot ajunge în port-ul respectiv întrerupându-i buna funcţionare. Practic, e mai mult o chestie de design. Dacă vă place, o găsiţi aici.

5. Şemineul portabil

91B+1re-OcL._SL1500_

Şemineul tradiţional este de neînlocuit, în mod evident. Creează o ambianţă plăcută şi deosebită. Chiar dacă acest gadget nu poate să inlocuiească şemineul tradiţional, este totuşi interesant. Este mult mai practic şi puteţi să-l folosiţi oriunde – şi în casă, şi afară. Să nu mai zic ce frumos ar sta lângă un jacuzzi… Revenind pe Pământ, puteţi să achiziţionaţi acest şemineu la un preţ de 134,00$ prin Amazon.

6. Player multimedia sub formă de ochelari  

31zTuokzAlL 31XCieKZVYL

Acest “cinema portabil” vine cu un ecran virtual de 72″ – 16:9 widescreen, memorie de 4GB şi o baterie care ţine până la 5 ore de redare. Puteţi să vă uitaţi la filme/poze, să ascultaţi muzică sau să citiţi cărţi tip e-book. Suportă cam toate formatele video şi audio şi au un preţ de 189,84$. Îi găsiţi tot pe Amazon.

7. Olloclip – lentile pentru iPhone 4/4s/5

iP4_1 olloclip-fisheye

Olloclip reprezintă un sistem de lentile ce conţine efectele macro, wide-angle şi fisheye, toate într-un singur dispozitiv foarte uşor de ataşat smartphone-ului. Nu este un gadget nou, acesta fiind produs în 2011 în urma unei campanii de succes pe kickstarter. Din păcate, eu nu am reuşit încă să-mi iau unul dar este trecut pe wishlist. Preţul este cât de cât ok – 69,99$ şi puteţi să-l achiziţionaţi de pe site-ul lor.

8. Lampa de birou pe LED

292786608606809005_dfc0fb104001

Aici avem o simplă lampă de birou cu un port usb ideal pentru a vă încarca telefonului. Designul este destul de frumos, însă preţul este cam piperat – 165,00$. Găsiţi aici toate detaliile.

9. PowerMate – Controller Multimedia 

41BXKeFh1oL

PowerMate este un controller multifuncţional ce poate fi foarte util. Acest gadget are şase moduri de a-l folosi – puteţi să-l rotiţi în sensul acelor ceasului sau invers, să apăsaţi, să apăsaţi şi să ţineţi apăsat, să apăsaţi şi să-l rotiţi spre dreapta sau stânga.

Poate fi folosit într-o gamă largă de programe. Puteţi să controlaţi volumul sau să faceţi scroll prin galeria foto. De asemenea, soft-ul vine şi cu un program prin care puteţi să programaţi mai multe comenzi în combinaţie cu tastatura. Personal, m-a captivat acest gadget şi merită şi el un loc pe wishlist-ul meu. Preţul actual este de 32,31$ şi puteţi să-l achiziţionaţi prin Amazon.

Cam atât avem pentru astăzi, dacă vă plac aceste gadget-uri sau căutaţi idei de cadouri pentru geekşi, vă aştept şi sâmbăta viitoare!

Sunt curios care dintre gadget-urile de mai sus v-a atras atenţia. Care vi se pare cel mai interesant?