Retelistica

GALILEO este sistemul de sateliți dezvoltat de către Uniunea Europeană. 24 din cei 26 de sateliți ce formează sistemul GALILEO la momentul actual ar fi cu statusul: Nefuncțional. Ceilalți doi ar fi în poziția: testare.

Este o situație pornită pe 11 iulie și lăsată de GSA fără explicație.

Înțeleg că printr-o funcționare defectuoasă a trecut și GPS-ul american în Israel, Iran, Irak și Siria la sfârșit de iunie. Presa din Israel a dat vina pe interferențele Rusiei. Agenția Europeană GNSS / prescurtat GSA nu a punctat nimic în acest sens. Au dat vina

GALILEO a fost lansat în 2016 drept o alternativă la GPS-ul american, GLONASS-ul rusesc, BDS-ul chinezesc și QZSS-ul japonez. Era lăudat pentru tehnologia modernă și precizia oferită în utilizare. A fost deja adoptat de o serie de instituții și agenții europene, pentru că este gratuit și de către companii private.

Sunt o sumă de telefoane mobile ce se bazează printre altele și pe GALILEO, dar cu siguranță nu ați văzut nicio problemă și asta pentru că smartphone-urile nu se bazează strict pe un anumit tip de infrastructură. Majoritatea au GPS + GLONASS, multe modele au acces și la BDS, QZSS-ul regăsit ceva mai rar.

Update: Într-un articol dedicat, GSA dă vina pentru nefuncționarea GALILEO pe infrastructura de la sol. 

Categorii: retelistica
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.