Samsung a prezentat cele mai noi televizoare ce vor intra în oferta sa comercială din 2022. Sunt smart TV-uri cu paneluri MICRO LED, Neo QLED, dar și modele integrate în gama Lifestyle.

Anunțul a fost făcut în preambulul CES 2022 din Las Vegas. Samsung afirmă că au fost făcute îmbunătățiri importante în ce privește calitatea imaginii și a sunetului, au fost aduse mai multe opțiuni de dimensiune a ecranului, accesorii ce pot fi personalizate și interfață îmbunătățită.

MICRO LED;

Un rol important pe segmentul high-end îl are tehnologia MICRO LED. Sunt 25 de milioane de LED-uri de dimensiuni micrometrice ce produc lumină și culoare în mod individual. La CES 2022 le-au adus în trei diagonale:

🟦 110 inci – 2.79 metri;

🟦 101 inci – 2.56 metri;

🟦 89 inci – 2.26 metri.

Tehnologia MICRO LED permite adâncimea în tonuri de gri de 20 de biți, peste 1 milion de trepte de luminozitate și niveluri de culoare, acoperă 100% din spectrul de culoare DCI-P3 și Adobe RGB. Raportul ecran / corp este de…, 99.99%.

Alte elemente aduse pe TV-uri cu panel MICRO LED:

🔵 Art Mode – orice cameră se transformă într-o galerie de artă;

🔵 Multi View – conținut din 4 surse afișat în mod simultan (cele 4 HDMI-uri pot fi conectate la rezoluție 4K și cu 120 fps);

🔵 Dolby Atmos – difuzoare integrate în partea sus, lateral și în partea de jos = sunet ce se dorește multidimensional;

Neo QLED;

Au adus mai multe îmbunătățiri și pe gama Neo QLED din 2022. Procesorul Neo Quantum + progresele făcute pe partea de imagine și sunet face Samsung să declare că noua generație oferă imagini clare și peisaje sonore imersive.

Procesorul Neo Quantum din 2022 integrează cartografiere avansată a contrastului cu BLU (unitatea de iluminare din spate), nivelul de luminozitate este ajustat la 14 biți vs 12 biți pe generația precedentă. Iluminarea este controlată în 16384 trepte vs 4096 trepte la generația anterioară.

  • Shape Adaptive Light analizează liniile, formele și suprafețele pentru a controla forma luminii de la LED-urile Quantum Mini. Samsung spune că așa se obține un spor de luminozitate și acuratețe a formelor de pe ecran.
  • Real Depth Enhancer este un algoritm inteligent ce oferă un plus de realism și acuratețe prin determinarea și procesarea unui obiect de pe ecran, separat de fundalul său pentru a adus un plus de adâncime.
  • Eye Comfort ajustează automat luminozitatea și tonul ecranului. Se bazează pe un senzor de lumină încorporat și pe informațiile legate de răsărit și apus. Când lumina ambientală se schimbă, ecranul reduce treptat cantitatea de lumină și trece spre tonuri mai calde spre a reduce cantitatea de lumină albastră emisă.
  • OTS Pro este o tehnologie ce direcționează sunetul să se miște prin cameră împreună cu obiectul de pe ecran. În 2022 sunt aduse difuzoare orientate vertical cu certificare Dolby Atmos. Difuzoarele multicanal amplasate pe întreg televizorul vor aduce o experiență sonoră dinamic, cel puțin așa ne promite compania sud-coreeană.

Lifestyle;

Au dezvoltat un ecran mat denumit Matte Display ce a fost integrat pe televizoarele de lifestyle: The Frame, The Serif și The Sero. Noul ecran mat are proprietăți anti-reflexive și anti-amprentă.

The Frame vine în dimensiuni de la 32 la 85 inci.

The Serif variază în dimensiuni de la 43 la 65 inci.

The Sero promite o experiență de vizionare optimizată cu noul ecram mat. Este adusă o funcție verticală Multi View pentru un plus pe partea de multi-tasking.

Alte noutăți pregătite de către Samsung și preluate din comunicat:

Smart Hub – permite descoperirea de conținut nou pe baza preferințelor utilizatorilor. Bara laterală din Smart Hub permite trecerea între categorii: Media, Joc și Ambient.

🔷 Gaming Hub – oferă acces la o bibliotecă extinsă de jocuri (obținută pe baza parteneriatelor încheiate cu NVIDIA GeForce Now, Stadia și Utomik);

🔷 Watch Togheter – pt fi efectuate apeluri video cu prietenii și familia în timp ce urmăresc emisiuni și filme preferate;

🔷 platformă NFT – de aici poți descoperi, cumpăra și comercializa opere de artă digitale pentru televizoarele MICRO LED, Neo QLED și The Frame;

🔷 Smart Calibration – ajustarea setărilor pentru o calitatea optimă a imaginii (Rapid – în 30 de secunde sau în modul Profesional – aprox. 10 minute);

La capitolul Accesorii veți găsi un suport de perete cu rotație automată (pentru The Sero). Produsele din 2022 au suport pentru UI vertical, inclusiv Multi View în plan vertical + Smart Hub, YouTube și TikTok sunt aduse în acest format, inclusv cu posibilitatea de mirroing și casting. Modurile Ambient Mode+ și Art Mode sunt disponibile și în modul vertical. Este chiar un buton de rotație pe telecomandă. The Frame primește opțiuni extinse pe partea de rame + suporturi de perete subțiri.

Nu au fost oferite informații legate de preț și disponibilitatea în țara noastră. Nu s-a spus nimic despre intrarea pe piața de smart TV-uri cu panel OLED. Momentan.