Filme

Netflix a încercat în ultimii ani să creeze destul de multe filme şi seriale cu bugete generoase şi actori foarte cunoscuţi, doar că nu de fiecare dată acestea au avut şi succes în rândul abonaţilor.

Luând în calcul acest aspect, cât şi nevoia de a reduce cheltuielile pentru a păstra o profitabilitate ridicată, noul şef al departamentului de film al Netflix, Dan Lin, a confirm presei americană că platforma de streaming se va axa de acum înainte pe producţii cu bugete mici şi pe actori necunoscuţi (unii ce se pot astfel remarca).

Dan Lin este pus pe o adevărată restructurare, acesta concediind deja 15 persoane din departament, inclusiv doi regizori şi un vicepreşedinte. Noul director vrea ca Netflix să aibă capacitatea de a produce filme şi seriale variate, diversificate, la costuri cât mai mici.

Dan Lin este un om cu mare experienţă în lumea filmului, acesta lucrând anterior pentru Warner Bros. și producând filme precum Aladdin, IT și Lego.

Să vedem dacă noua strategie va funcţiona, Netflix având nevoie permanent de conţinut de calitate pentru a-şi păstra cei 260 de milioane de abonaţi. Producţii proprii cu bugete mici şi actori no name nu înseamnă neapărat un lucru rău, dar nici nu putem spune cu certitudine că va exista prea multă calitate (din păcate foarte multe sunt făcute şi de umplutură).

Sursa: biziday.ro