gAuto

Au trecut deja câteva zile de când Genesis, brandul premium al grupului Hyundai, a prezentat primele detalii despre Genesis GV60. Această maşină este construită pe aceeaşi platformă ca Hyundai Ioniq 5 şi Kia EV6.

Vorbim de o maşină electrică pentru care iniţial nu am dat prea mare importanţă, mai ales că în ţara noastră această marcă este inexistentă. Însă am aflat un aspect interesant despre această maşină, aspect care cred că merită atenţia noastră: Genesis GV60 este prima maşină 100% electrică ce va avea o versiune cu încărcare wireless a bateriei.

Chiar dacă vorbim de o ediţie limitată de doar 600 de unităţi, Genesis GV60 va trebui să fie aşezată de şofer deasupra unei plăci de încărcare wireless, una care va încărca complet acumulatorii în aproximativ 6 ore. Genesis GV60 în această ediţie limitată va avea o autonomie de până la 430 de kilometri.

Soluţia de încărcare wireless prezentă pe Genesis GV60 este oferită de compania americană WiTricity, una specializată în astfel de tehnologii. Aceasta susţine că în viitor îşi doreşte ca maşina electrică să ajungă singură la placa de încărcare, în stilul aspiratoarelor inteligente din prezent care când ajung la sub 15 – 20% din baterie pornesc automat către staţia de încărcare.

Sursa: mashable.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.