Modelul Thor 660 de la Genesis este o tastatura de gaming mecanică wireless. Aceasta este perfectă pentru orice utilizator ce dorește o tastatură mecanică, de dimensiuni reduse (60%), dar fără limitarea la lungimea firului de conexiune USB. 

Review video:

Specificații

Design

Cei de la Genesis pun la vânzare tastatura cu posibilitatea de a alege între două culori: negru sau alb. Ca și design, ambele arată foarte bine, iar din punct de vedere mecanic, sunt identice.

Thor 660 vine cu 19 moduri de iluminare, ce pot încânta orice privire, toate tastele fiind iluminate RGB. Jocurile de lumini pot fi customizate după plac din software-ul dedicat.

Switch-urile Gateron Red

Switch-urile pe care le folosește Genesis Thor 660 sunt Gateron Red. Aceste switch-uri sunt unele din cele mai performante pentru gaming, dar pot fi folosite și pentru scris sau orice altă nevoie pe care o avem la pc.

Oferă feedback plăcut la apăsare și un zgomot specific tastaturilor mecanice, dar nu foarte pronunțat, switch-urile de tip red făcând parte din categoria mai silențioasă.

Trebuie menționat și faptul că aceste switch-uri sunt construite să reziste cu brio o lungă perioadă de timp, producătorul garantând 50 de milioane de apăsări.

Utilizare

Tastatura răspunde foarte bine în sesiunile de gaming, are un layout clasic, distanța dintre taste este perfectă, ceea ce ne permite să intuim cu ușurință poziția exactă a tastei pe care dorim să o apăsăm.

Dimensiunea redusă 60% se referă la lipsa numpad-ului și a părții cu săgeti de pe tastatură ceea ce poate fi benefic pentru gameri, deoarece reduce riscul de a lovi laterala tastaturii cu mouse-ul atunci când ne aflăm într-o situație încinsă de adrenalină într-unul din jocurile preferate.

Thor 660 vine și cu funcția de anti-ghosting, care asigură că tastele apăsate sunt măsurate cu acuratețe și toate semnalele sunt trimise de la tastatură către device-ul conectat. 

Șasiul este unul rezistent și plăcut la atingere, tastatura este suficient de grea (588g) încât să nu alunece pe birou în timpul folosirii. Înclinarea este una pe placul meu, dar din păcate nu există posibilitatea de a schimba unghiul acesteia, neavând piciorușe extensibile pe spate.

În cutia produsului găsim, pe lângă tastatura propriu-zisă, un cablu de la USB 2.0 la Type-C (pentru încărcarea acumulatorului și conectarea la dispozitivul dorit prin fir), un manual de instrucțiuni pentru folosință și o clemă de extragere a tastelor.

Aplicație software

Genesis Thor 660 vine și cu o aplicație dedicată ce permite să schimbăm cu ușurință o varietate largă de setări. Fie că vorbim de modul de iluminare RGB sau creăm macro-uri pentru taste, software-ul este ușor de folosit și intuitiv.

Preț

Tastatura Genesis Thor 660 – 89.99 euro pe site-ul oficial: https://genesis-zone.com/product/thor-660-black

Concluzii

Acesta este primul model de tastatura pentru gaming de la Genesis pe care îl testez și pot spune că am rămas plăcut surprins de calitatea materialelor și de senzația generală de produs premium pe care Thor 660 ni-l oferă la un preț foarte bun, în comparație cu ceilalți producători.

PRO

  • Calitate de fabricație excelentă;
  • Switch-uri Gateron Red;
  • Stabilitate bună;
  • Iluminare RGB pentru toate tastele;
  • Conectare wireless sau prin cablu cu dispozitivul dorit;
  • Conectare cu până la trei dispozitive separate și comutare între acestea la doar o apăsare de buton.

CONTRA

  • Pachetul nu vine cu un adaptor Bluetooth pentru dispozitivele ce nu au astfel de conexiune trebuie achiziționat unul separat;
  • Nu se poate regla înclinarea tastaturii.