Arhiva

Am un prieten care înainte și după fiecare utilizare a calculatorului se spală intens pe mâini. Mai mult de atât, nimeni nu are voie să se atingă de prețiosul său dispozitiv. De ce toate acestea? Pentru că un studiu într-un birou din Marea Britanie arată că valoarea bacteriilor de pe tastatură este de 5 ori mai mare decât pe capacul vasului de toaletă. Așa că nu ar mai trebui să îl numiți maniac.

Compania Falcon Innovations a testat în laboratoarele Biodet din cadrul Universității Hertfordshire un dispozitiv ce ucide 99% din microbii prezenți pe tastatură. Dispozitivul folosește o lumină UV (ultravioletă) ce se activează după ce timp de 1 minut tastatura nu a mai fost utilizată, iar procedeul este aplicat timp de 1 minut. Astfel în 2 minute orice maniac poate folosi tastatura care este foarte curată.

Managerul Falcon Innovations, James Louttit, a declarat că: “Ne-am așteptat la rezultate bune, însă procentul de 99% al eliminării bacteriilor este foarte prețios.”

Printre germenii eliminați de Germ Genie se numără și E.Coli, Stafilococul Auriu și Bacilul Subtillis. Mai mult decât atât, dispozitivul este capabil să elimine bacteriile în proporție de 99,8% dacă este acționat timp de 10 minute (adică 10 cicluri).

Sursa: Falcon Innovations